Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Frida og Oscar bestod prøven

Frida og Oscar var begge nervøse før optagelsesprøven - helt uden grund. Foto: Jens Eilertsen
To unge sangere fortæller, at de begge var nervøse før optagelsesprøven i Sønderjysk Pige og Drengekor. Men det gik fint og begge synger i dag i korene.
Annonce

Sønderborg: Både 9-årige Frida og 10-årige Oscar var nervøse, da de stillede op til optagelsesprøve i Sønderjysk Pige og Drengekor. Men de fandt hurtigt ud af, at der ikke var nogen grund til nervøsitet. Det hele gik stille og roligt og begge blev optaget i korene.

Det er et halvt år siden, Oscar var til optagelsesprøve. Han har en storesøster i koncertkoret og blev inspireret af hende til at prøve kræfter med sangen. Siden har den 10-årige sanger fået endnu en kammerat med i koret.

Endnu har Oscar ikke været ude at synge - coronakrisen lukkede ned for alle aktiviteter medio marts - men han har været til øveaftener.

- Det er fedt at synge og du får gode venner, siger Oscar, der i sin fritid også spiller håndbold.

Annonce

Sang i skolen

Frida fik lyst til at synge i pigekoret, fordi hun sang i koret på Nydamskolen og havde Mette Rasmussen som korleder. Ved optagelsesprøve sang hun "Luk julefreden ind".

- De kunne lide min stemme og så kom jeg i Spirekoret med 33 andre, siger Frida, der synes, at det bedste ved at synge i koret er, at sangerne også udfører en masse fakter, når de er ude at synge.

Hun går også til ridning og gymnastik.

- Hvad kan du bedst lide? Ridning, gymnastik eller korsang?

- Korsang, svarer Frida.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce