Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Frihedskæmpere og grænsegendarmer blev mindet

Borgmester Erik Lauritzen(S) lægger en krans fra Sønderborg Kommune i mindelunden ved Christianskirken. Foto: Henrik Rath
4. Maj Komiteen og Kontaktudvalget For De Militære Traditioner i Sønderborgområdet mindedes de faldne frihedskæmpere og grænsegendarmer med kranse og tale ved sognepræst Lars Astman Smedemark.

Sønderborg: Den traditionsrige mindegudstjeneste i Christianskirken for de faldne frihedskæmpere og grænsegendarmer måtte endnu gang aflyses på grund af corona, så det årlige arrangement med kranselægning ved kirkegårdens mindelund udelukkende måtte holdes udendørs.

Her kunne den til tider silende regn dog ikke ødelægge mindet om og hyldesten af de mænd, som kæmpede for og sikrede vores frihed efter fem år med den tyske besættelsesmagt fra 1940 til 1945.

- I dag kan vi leve i fred og frihed. Vi har muligheden for at vælge de gode ting efter fem forbandede år under krigen. Frihed er ingen selvfølge, men disse folk ofrede det ultimative for vores frihed. Æret være deres minde, sagde sognepræst Lars Astman Smedemark blandt andet i sin lille andagt ved mindestenen opsat i 1970.

Annonce

Ordene var ledsaget af salmerne "Den signede dag med fryd vi ser" og "Altid frejdig, når du går".

Flere andre steder

Det er 4. maj komiteen i Sønderborg med Bernt Knudsen i spidsen, der - som en af de 19 foreninger i Kontaktudvalget For De Militære Traditioner I Sønderborgområdet - er ansvarlig for gennemførelse af mindearrangementet.

Mindearrangementet, der ud over lægning af kranse og buketter i mindelunden ved Christianskirken, omfatter fire andre steder i byen, hvor 4. maj komiteen lægger buketter for at ære og mindes faldne frihedskæmpere.

Det gælder blandt andet den tidligere skydebane nær idrætshøjskolen, Voksenuddannelsescenter Syd og på Sct. Marie kirkegård med afslutning i Sønderborg ved mindepladen nær Hotel Alsik, hvor to frihedskæmpere faldt.

Frihedskæmpernes farver - blå, rød og hvid var selvfølgelig repræsenteret blandt kransene. Foto: Henrik Rath
Fanebærerne marcherede fra kirken og ned til mindelunden. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce