Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Galleriejer: Sønderborgs gågade er gab

Kim Flink går ikke tur i Sønderborgs gågade. Foto: Katrine Lund Walsted
Kim Flink lukker og slukker i Sønderborg - han ser skuffet over, at det ikke lykkedes at beholde galleriet i Sønderborg og synes, at bymidten bliver fattigere, når han er væk.

Sønderborg: - Sønderborg har havnefronten, slottet og mange smukke og gode hoteller. Det er i det hele taget en smuk by, som jeg er rigtigt glad for. Men den indre by mangler noget. Jeg synes, at Sønderborgs gågade er "gab", og jeg kan kun anbefale vores kære politikere at tage en inspirationstur til Tønder. Det gør jeg selv - hvis jeg har lyst til at gå en tur i en bymidte, bliver det ikke i Sønderborg. Tønder har en fantastisk gågade, hvor der stort set ikke er ledige lokaler.

Ordene kommer fra Kim Flink, der ikke kan få en forretning ud af Gallery Sønderborg til trods for, at han i en længere periode kun har fået en månedsløn på 6000 kroner. Han har været i Tønder tre gange for at se på lokaler til Gallery Sønderborg, men har ikke fundet noget, der egner sig. Men nu får galleriet altså adresse på Krusmølle i Aabenraa.

Gågaden i Tønder. Foto: Tønder Handelsstandsforening

Ingen hjælp

Kim Flink siger, at han nu lukker Gallery Sønderborg med en tåre i øjenkrogen - og så alligevel ikke. Den 63-årige galleriejer ved godt, at kommunen ikke må gå ind med direkte støtte en til privat virksomhed, men han er alligevel skuffet over, at der ikke er gjort noget som helst for at beholde Gallery Sønderborg i Sønderborg - til trods for, at han flere gange har været i dialog med kommunen.

- Politikerne i Sønderborg er søde mennesker - al ære og respekt for, hvad de gør. Men de kunne gøre mere for kulturen. Vi mangler en, der siger: Det der er en god idé, lad os få gjort noget ved det.

Politikerne i Sønderborg er søde mennesker - al ære og respekt for, hvad de gør. Men de kunne gøre mere for kulturen. Vi mangler en, der siger: Det der er en god idé, lad os få gjort noget ved det.

Kim Flink
Kim Flink kan ikke holde tårerne tilbage, da han måtte flytte fra Øvre Perlegade. Foto: Anders Kibbel

- Hvad er det, du synes, de skal gøre?

- Jeg har jo for eksempel bedt dem hjælpe med at finde en løsning, så mit galleri kan blive i Sønderborg, men der er ikke kommet noget som helst fra kommunen. Og så har jeg sagt, at det kunne være super med en kunstmesse i Sønderborg, sådan som man har det i Odense, København og Århus - en messe, som kunne trække 100 til 200 kunstnere om året. Det kunne man jo bruge den tidligere remise ved rutebilstationen til. Det ville jeg gerne være med til, men det er for vanskeligt for en mand. Man skal være en gruppe. Jeg har vendt den med kommunen flere gange, men det er der ikke kommet noget ud af.

Der var dukket mange kunstnere op for at sige farvel til galleriet i Øvre Perlegade. Foto: Anders Kibbel
Annonce

Rykker ikke

Gallery Sønderborg har udlejet væg til op til 22 kunstnere på en gang, da adressen var Øvre Perlegade, og dermed har lokale kunstnere fået mulighed for at vise deres kunst. Galleriet har også haft kunstnere fra blandt andet Tyskland.

Kunderne har både været lokale og personer, som besøgte byen. Ifølge Kim Flink har der været mange rosende ord til galleriet, som har solgt billeder fra 3000 til 30.000 kroner.

- Flere af mine kunder har sagt, at det er fantastisk, at Sønderborg kan have et galleri som dette, og de har været glade for, at kunne købe kunst til mine priser. Jeg synes, at galleriet har været et aktiv for bymidten og jeg er ærgerlig over, at skulle forlade byen. Jeg synes helt sikkert, at Sønderborg mister noget - en bymidte kun med kædebutikker rykker ikke.

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fællessang med FOF og Sangcentret

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kom med en god idé til navn og vind 2500 kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Fika fik fantastisk modtagelse

Ugeavisen Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Ugeavisen Sønderborg

Tiden som børnehave er slut: Nu vil boligforening rive ned og bygge rækkehuse

Ugeavisen Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter i Spang

Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: Anna Marie kunne se det sjove ved næsten enhver situation

Ugeavisen Sønderborg

Trekantsdram åbner sæsonen på Sønderborg Teater

Ugeavisen Sønderborg

Er du enlig mand - så har Outdoor I Centrum et godt tilbud

Ugeavisen Sønderborg

Smitterekord - også i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Har du lyst til at prøve at være en anden: Så kan SLURK hjælpe

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Garden trutter af optimisme

Ugeavisen Sønderborg

Der er mange kloge hoveder på Statsskolen

Ugeavisen Sønderborg

Universe udvider populær attraktion: Går en etage højere op

Annonce