Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Genbrugspladserne forbliver lukkede for private

Private må vente lidt endnu med at få adgang til genbrugspladserne på grund af coronasmittefaren og henstillingen fra myndighederne. Arkivfoto: H.C. Gabelgaard
På et ekstraordinært bestyrelsesmøde i Sønderborg Forsyning besluttede en enig bestyrelse, at genbrugspladserne skal forblive lukkede – foreløbigt frem til 1. april. For når de offentlige myndigheder i stigende grad henstiller til, at man skal undgå at mødes, så gælder det også for genbrug, lyder begrundelsen.
Annonce

Sønderborg: Borgere i kommunen må ruste sig med tålmodighed lidt endnu, selv om haveaffaldet måske hober sig op. For en enig bestyrelse i Sønderbirg Forsyning har netop besluttet, at fortsætte med at holde lukket for privat affald frem til 1. april.

Lørdag de 14. marts valgte Sønderborg Forsyning at lukke de genbrugspladser, der indtil da havde været åbne med Adgang365.

- For når rigtigt, rigtigt mange på én gang kører på genbrugspladsen, er det svært - for ikke at sige umuligt - at overholde myndighedernes henstillinger om at holde afstand, siger direktør for Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen og fortsætter:

- Det var en kaotisk lørdag, og siden vi lukkede, er begrænsningen for det antal, man må samles, skærpet fra 100 til 10. Myndighedernes opfordring til at holde afstand er løbende strammet hen over den seneste uge, for vi må og skal gøre, hvad vi kan for at begrænse smitterisikoen.

Der er i øjeblikket ingen genbrugspladser i Sønderjylland, der er åbne for private kunder, og samme billede gør sig gældende i det øvrige Danmark.

Vi har en løsning, der virker fint for 300 erhvervskunder. Men den kan ikke lige overføres til vores 15.000 private kunder med Adgang365, der for rigtigt manges vedkommende efter dage med godt vejr har traileren fuld. Det kan simpelthen ikke håndteres på samme måde.

Direktør i Sønderborg Forsyning, Hans Erik Kristoffersen.

Annonce

300 mod 15.000

Selv om der er lukket for privatkørsel, blev der dog allerede mandag den 16. marts åbnet i Glansager Genbrugsplads for virksomheder med CVR-nummer i tidsrummet fra kl. 7-17. Løsningen har været en stor succes og fortsætter derfor så længe, den ikke er i strid med myndighedernes anbefalinger.

- Det er vigtigt, at vores håndværkere kan komme af med deres byggeaffald og anlægsgartnerne med haveaffald. Vi skal holde hjulene i gang, så vores samfund stadig står, når krisen er ovre, siger Hans Erik Kristoffersen, der samtidigt med beklagelse slår fast, at løsningen for de lokale virksomheder ikke bare kan overføres til private kunder.

Der er nemlig 300 erhvervskunder mod 15.000 private, der gør brug af containerpadserne.

- Vi har en løsning, der virker fint for 300 erhvervskunder. Men den kan ikke lige overføres til vores 15.000 private kunder med Adgang365, der for rigtigt manges vedkommende efter dage med godt vejr har traileren fuld. Det kan simpelthen ikke håndteres på samme måde, siger Hans Erik Kristoffersen.

Annonce

Har forståelse

- Det er ikke, fordi vi ikke forstår, at det er frustrerende, når indkørslen fylder med haveaffald eller genbrugsmaterialer efter en oprydning. Men vi må i fællesskab løfte de byrder, der følger efterhånden, som situationen bliver mere alvorlig, og i Sønderborg Forsyning har vi et større ansvar at tage hensyn til, siger Hans Erik Kristoffersen og tilføjer:

- Når de offentlige myndigheder på grund af smitterisikoen i stigende grad henstiller til, at vi skal undgå at mødes, så gælder det også for genbrugspladser. Så betyder det, at vi alle sammen er nødt til at tage en dyb indånding og gøre alt det, vi kan, så vi undgår at smitte hinanden. Der er værre ting i verden end rod i indkørslen.

Alle Sønderborg Forsynings genbrugspladser er indtil videre lukkede for private kunder til 1. april 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce