Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Genforeningsbussen kører videre frem til jul

Genforeningsbussen har i løbet af sommeren gjort holdt ved Sønderborg Slot. Foto: André Thorup
Et samarbejde mellem Museum Sønderjylland og Grænseforeningen sikrer, at Genforeningsbussen fortsætter sin historiske formidling frem til jul.
Annonce

Sønderborg: 260 klasser fordelt på 65 skoler i hele landet har haft besøg af Genforeningsbussen, som Museum Sønderjylland står bag.

Siden årsskiftet har bussen formidlet viden om Genforeningen til grundskoler, ungdomsuddannelser og ved turistattraktioner.

Et nyt samarbejde med Grænseforeningen gør nu, at bussen ikke skal køre i garagen, som det ellers var planlagt. Skoler kan frem til den 11. december booke et besøg af bussen.

Annonce

Lær om grænselandet

Grænseforeningen støtter med 250.000 kroner, som dækker busleje og løn til chauffør og to pædagogiske medarbejdere. Desuden vil en medarbejder fra Grænseforeningen også være med ombord.

- Vi håber, at mange flere lærere og elever i grundskole og gymnasium på den måde bliver inspireret til at lære mere om grænselandet og dets historie. Ikke mindst at de bliver inspireret af de vigtige erfaringer, som grænselandet har gjort, og om eleverne kan lære af i dag, når de skal begå sig i kulturmøder af den slags, siger generalsekretær for Grænseforeningen, Knud-Erik Therkelsen, i en pressemeddelelse.

Genforeningsbussen er en ombygget turistbus, som byder på mange forskellige former for undervisning med udgangspunkt i Genforeningen. Der er eksempelvis forløb til matematik, hvor eleverne skal beregne stemmeprocenter, eller til billedkunst, hvor der arbejdes med de mange valgplakater og genforeningspropaganda.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce