Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Giv lokale butiks- og caféejere et skud dopamin

Klummeskribent og indretningsarkitekt Nancy Gerber. Foto: Arkiv
Klummeskribent Nancy Gerber har ændret vaner for at støtte de lokale butikker og restauranter.
Annonce

Jeg er vild med, når jeg på Facebook ser, at folk lægger billeder op ad deres take-away mad, (som de måske ovenikøbet har fået leveret) og skriver "tak for mad til – og så nævner de restaurantens navn". Andre igen, lægger et krus kaffe op og skriver "tak for kaffe" til kaffestedet Kislings eller andre.

Hjemme hos os, har vi i en lang periode mandag efter mandag, fået leveret madkasser ud, via aarstiderne.com, med mad til de første fire dage i ugen. Det er for os de travleste dage på ugen, så hvis vi vil andet end arbejde, nemlig også dyrke sport, gå på cafe, i biffen mm., så skal disse dage, for os, være nemme maddage.

Men nu er vi totalt inspireret af den gode stemning, der er for at støtte de lokale restauratører. Restaurationsbranchen, som så mange andre brancher, bløder. Så i stedet for at støtte aarstiderne.com, som oplever en stor vækst i forbindelse med Corona-krisen, så besluttede vi, at de nemme dage kunne blive ligeså nemme, ved at hente take-away fra lokale restauratører.

Og så støtter vi lokalt og er, forhåbentligt, med til at afbøde omsætningsfaldet lidt.

Det er dyrere

Så vi henter nu på hverdagsaftener take-away fra forskellige restauranter. Og til jer, der tænker, at det da må være dyrt, så ja, det er da dyrere end at handle selv og lave mad, men det er trods alt billigere at hente take-away end at spise på restauranten og samtidig har flere restauranter sænket prisen, for at få solgt flere måltider.

Jeg tror, vi har en tendens til at tænke "ved at jeg køber en sølle kop kaffe, kan jeg da ikke redde en café", men jo, det kan det. Det kan det, fordi din "dråbe" sammen med andre "dråber" kan fylde en sø, måske ikke et hav, men en sø er trods alt større end en vandpyt.

Så husk, du fylder ikke kun en vandpyt, dit valg er med til at fylde en sø. Og skal du f.eks. købe en gave eller vil forkæle dig selv, så er der rigeligt med tomme p-pladser down town, så du ikke behøver holde tæt på nogen. Samtidig ved jeg, at butikkerne er meget bevidste om smittefaren og derfor har truffet deres foranstaltninger så de for alt i verden, vil undgå at smitte eller blive smittet.

Så du kan roligt smutte afsted og shoppe det du skal, blot du forholder dig til de anbefalede regler. At shoppe aktiverer hjernens belønningscenter som så udskiller dopamin, som gør os glade. Men forestil dig, hvor meget dopamin, der udløses hos butiksejeren, ved at du støtter dem - det er dopamin, der varmer deres sind, giver energi til at fortsætte og er med til at forbedre en kritisk bundlinje.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce