Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Godt med forundersøgelse af Als Fyn-forbindelsen

Ellen Trane Nørby. Foto: Timo Battefeld

Læserbrev: Da jeg på et møde i 2005 nævnte Als-Fyn-broen første gang, blev der grinet. Det gør der ikke i dag. Og med forslaget om en forundersøgelse, er vi også kommet endnu et skridt videre og det er rigtigt godt.

Den socialdemokratiske regering er i dag spillet ud med deres forslag til en infrastrukturplan, hvor en række projekter, der også indgik Venstres og i VLAK-regeringens infrastrukturaftale, heldigvis er at genfinde og derfor er Venstre også overordnet positive overfor planen og ser frem til forhandlingerne.

Derfor glæder jeg og Venstre sig også over, at den forundersøgelse af Als-Fyn-forbindelsen som Venstre tidligere selv har foreslået, nu indgår i den socialdemokratiske regerings infrastrukturudspil.

Annonce

Jeg vil gerne rose Benny for at have fået forundersøgelsen med i udspillet for det en sag vi i fællesskab og på tværs af partier har kæmpet for gennem en lang årrække og derfor er vejen nu banet for, at vi kan komme videre. Her er det så vigtigt, at det blive en udvidet forundersøgelse som den vi så anvendt ifbm. Kattegatbroprojektet, og hvor mulige linjeføringer indgår.

Det er også vigtigt, at der samtidig undersøges, om, der kan skabes en både økonomisk og miljømæssigt mere bæredygtig løsning ved at anvende tunnelelementer fra Femern elementfabrikken i Rødbyhavn. Det vil også understrege, at Als-Fyn-Forbindelsen ikke bare vil skab massiv vækst på Fyn og Sydjylland, men også kunne opretholde arbejdspladser på Lolland-Falster.

Transport af tunnelelementer er en kendt byggemetode i eksempelvis Norge, hvor tunnelelementer er blevet sejlet flere hundrede kilometer ud til forskellige projekter. Og modellen har også været diskuteret i regi af Als-Fyn-komiteen, hvor Ellen Trane Nørby sammen med andre politikere og en række erhvervsfolk også er komitémedlemmer

Generelt er der rigtigt meget genbrug fra det store infrastrukturudspil som VLAK-regeringen fremlagde for mere end to år siden, men der er også projekter der er gledet ud, og det er problematisk. Både hærvejsmotorvejen, og styrkelse af vestkystforbindelserne, der også er vigtige for Sønderjylland og den turisme, der heldigvis er voksende.

Og ser vi snævert på Sønderborg Kommunes ønskeliste, så er der også en række projekter der mangler. Så der vil i den grad også være meget at forhandle om, men overordnet er det meget positivt at forundersøgelsen af Als-Fyn-broen – den Sydlige Lillebæltsforbindelse indgår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce