Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Gråsten er klar til royal sommerferie

Kongefamilien har en mangeårig tradition for at holde sommerferie på Gråsten Slot, hvor de under normale omstændigheder deltager i begivenheder i Gråsten og omegn. Arkivfoto: Timo Battefeld
Den kongelige familie holder fast i sommerferien på Gråsten Slot. Kronprinsparret ankommer denne weekend.
Annonce

Gråsten: Flagene er hejst i Gråstens gader og blomsterkummerne er fyldt op med blomster. Gråsten er klar til at modtage den royale familie, som holder fast i traditionen med flere ugers sommerferie på Gråsten Slot.

Ifølge Gunnar Gattesen, der er formand for Gråsten Handel og redaktør på Gråsten Avis, har personalet på Gråsten Slot fået besked på at være klar fra mandag aften. Det er kronprinsparret og de fire børn, der ankommer til slottet i løbet af lørdag.

Den festlige modtagelse på Torvet af dronningen er dog aflyst på grund af corona-smitte.

- Handelstanden ville gerne have modtaget dronningen, som vi plejer. Vi har derfor forsøgt at gøre noget andet. Vi har arbejdet for et fakkeloptog, men det må vi heller ikke. Vi vil gerne lave et fyrværkeri den 24. juli, men vi mangler svar fra politiet, siger Gunnar Hattesen.

Annonce

Mange uger med kongelige

Kronprinsfamilien har tradition for at bliver på slottet nogle uger, hvorefter dronning Margrethe ankommer til slottet og bliver der to til tre uger sammen med blandt andre prinsesse Benedikte. Sådan har traditionen været i de seneste fem somre år, og på den måde er der royale på slottet i fem til seks uger i løbet af sommeren. Dronningen fortalte for nylig i et interview til TV 2, at hun igen i år vil holde sommerferie på Gråsten Slot. Hun ankommer den 13. juli.


Handelstanden ville gerne have modtaget dronningen, som vi plejer. Vi har derfor forsøgt at gøre noget andet. Vi har arbejdet for et fakkeloptog, men det må vi heller ikke. Vi vil gerne lave et fyrværkeri den 24. juli, men vi mangler svar fra politiet.

Gunnar Hattesen, formand Gråsten Handel


Kongefamilien deltager hvert år i officielle begivenheder under deres sommerophold. Blandt andet modtager familien Gråsten Ringriderforenings rytteroptog, og familien vinker til publikum under fredagens vagtskifte i slotsgården. Disse begivenheder er aflyst i år. Dronningen og prinsesse Benedikte deltager dog i åbningen af Den Kongelige Køkkenhave den 24. juli.

For at markere åbningen af Den Kongelige Køkkenhave ville de tre handelsstandsforeninger i Nordborg, Sønderborg og Gråsten lave små køkkenhaver med rullegræs, blomster og grøntsager i de tre byer. Dette har foreningerne ikke fået lov til.

Også Gråstens Torvedage i august er aflyst.

- Men der er masser af turister i byen lige nu, og Marina Fiskenæs er fuldt booket. Det er danske turister, der er i byen i år, og man skal lytte længe efter tysk eller norske turister, siger Gunnar Hattesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce