Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Gråsten fejrer regentjubilæet med musik og champagne: - Hun er verdens bedste dronning

Dronningen har en stærk tilknytning til Sønderjylland og Gråsten, hvor hun hvert år holder omkring tre ugers sommerferie. Derfor skal hun fejres på fredag, hvor hun har jubilæum. Arkivfoto: Claus Thorsted
Gråsten Handel står fredag for en fejring af dronning Margrethes 50 års regentjubilæum. Det foregår i slotsgården ved Gråsten Slot.

Gråsten: Dronning Margrethe takkede i sin nytårstale sønderjyderne for en flot markering af Genforeningen, da regenten besøgte Sønderjylland sammen med kronprins Frederik og prins Christian i juni for at deltage i den udskudte markering.

- Det var en stor oplevelse for os alle tre, og jeg takker sønderjyderne for en dejlig dag. Det viste med al tydelighed den helt særlige ånd, som hersker i grænselandet. I aften sender jeg min nytårshilsen til sønderjyderne, til de danske i Sydslesvig og til det tyske mindretal i Danmark, sagde dronningen i nytårstalen.

Nu vil Gråsten fejre dronningen, som fredag den 14. marts har 50 års jubilæum som Danmarks dronning. Det er Gråsten Handel, som står for arrangementet.

Annonce

- Vi markerer dagen, fordi dronning Margrethe er verdens bedste dronning. Hun kommer hvert eneste år og holder sommerferie på Gråsten Slot. Sammen med kronprinsfamiliens ferieophold på slottet er der i alt fem uger om sommeren, hvor livgarden går gennem gaderne og hundredvis af turister kigger på. Det er guld værd for Gråsten og hele Sønderjylland. Det betyder rigtigt meget, siger Gunnar Hattesen, der er formand for Gråsten Handel.

Hurra for dronningen

Fejringen begynder klokken 15.30 i slotsgården, hvor Broager Brandværnsorkester vil give koncert. Koncerten varer cirka 20 minutter, og herefter er der kransekage og champagne til de fremmødte, og der vil blive udråbt et trefoldigt leve for dronningen.

En række af de begivenheder, der skulle have markeret dronningens 50-års regeringsjubilæum i januar 2022 gennemføres i stedet den 10. og 11. september.

Dronningens tilpassede program for jubilæumsdagen den 14. januar består af statsråd på Christiansborg Slot sammen med kronprinsen. Herefter er dronningen, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie samt prinsesse Benedikte er til stede ved Folketingets officielle markering af regeringsjubilæet.

Ved middagstid deltager dronningen, kronprinsparret, prins Joachim og prinsesse Marie, prinsesse Benedikte samt eksdronning Anne-Marie i kranselægning ved Frederik IX og Dronning Ingrids grav ved Roskilde Domkirke.


Vi markerer dagen, fordi dronning Margrethe er verdens bedste dronning. Hun kommer hvert eneste år og holder sommerferie på Gråsten Slot.

Gunnar Hattesen
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fællessang med FOF og Sangcentret

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kom med en god idé til navn og vind 2500 kroner

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Fika fik fantastisk modtagelse

Ugeavisen Sønderborg

En jubilæumsgave venter på dronningen: Kommunen planlægger en overraskelse under sommeropholdet

Ugeavisen Sønderborg

Tiden som børnehave er slut: Nu vil boligforening rive ned og bygge rækkehuse

Ugeavisen Sønderborg

Åbner kæmpe møbel- og havemøbelcenter i Spang

Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: Anna Marie kunne se det sjove ved næsten enhver situation

Ugeavisen Sønderborg

Trekantsdram åbner sæsonen på Sønderborg Teater

Ugeavisen Sønderborg

Er du enlig mand - så har Outdoor I Centrum et godt tilbud

Ugeavisen Sønderborg

Smitterekord - også i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Har du lyst til at prøve at være en anden: Så kan SLURK hjælpe

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Garden trutter af optimisme

Ugeavisen Sønderborg

Der er mange kloge hoveder på Statsskolen

Ugeavisen Sønderborg

Universe udvider populær attraktion: Går en etage højere op

Annonce