Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Hård kritik af Damefrokosten i Skansen: - Alt, der gjorde festen særlig, er taget ud af ligningen

På Facebook giver mange udtryk for, at det især er bænkene, teltet og græsset de vil savne ved en Damefrokost i Skansen. Foto: Timo Battefeld
- Intet telt, intet græs, ingen bænke at stå på, ingen Top Seven. Der er intet tilbage af det der gjorde damefrokosten til damefrokosten. Sådan lyder det i én af mange kommenterer på Facebook, der handler om, at årets Damefrokost skal foregå i Skansen.

Sønderborg: Forandring fryder ikke nødvendigvis. Den 21. maj går dørene i Skansen op til årets Damefrokost. Og som det ser ud, bliver det med langt færre deltagere end tidligere, hvor festlighederne har foregået i teltet på Ringriderpladsen. Der er solgt omkring 300 af 1250 udbudte billetter.

Anders Kobberø, der er tovholder på Damefrokosten, havde håbet på en større tilslutning, to uger inden det løber af stablen. Ifølge ham er der flere grunde til, at der ikke er solgt flere billetter.

- Folk har ændret vaner under coronaen, og er måske begyndt at kigge mere på, hvad de vil og ikke vil bruge deres penge på. Folk vælger jo ting fra, siger han.

Annonce

At det skulle være coronaen, der er årsag til den manglende opbakning, er der dog delte meninger om. Mange kommentarer på Facebook viser, at det især er Damefrokostens nye adresse i Skansen, der skaber utilfredshed.

- Damefrokosten er droppet efter 14 års deltagelse, fordi alt det der gjorde festen særlig, er taget ud af ligningen, skriver Pernelle Sandhøj Andersen.

Og netop noget af det særlige, kommer Maria Brose også ind på i sin kommentar.

- Jeg har været med til damefrokosten hvert eneste år siden 1992! Det vil aldrig være/blive damefrokost i en hal. Stemningen fra selve pladsen med lyd og larm fra tivoli vil mangle, toilet vognene, græsset, teltet - det hele vil mangle! Kl. 23 vil det hele være slut i hallen - nej! Kl. 23 skal der åbnes op for alle og festen skal fortsætte, skriver hun.

Der er også flere, der kommenterer og efterspørger alternative løsninger. Én af dem er Vibeke Steenholdt.

- Skuffet over forandringerne. Når rammerne ændres kan det vel ikke forventes andet. Tænker dog at der kunne findes muligheder for en byfest på pladsen, i en anden udformning. Borger og erhvervslivet i Sønderborg har før vist kreativitet og opfindsomhed. Mon der ikke kunne være tryllet lidt på den front.

Flere foreslår også et samarbejde med Ringriderfesten og Herrefrokosten.

Fakta:

Damefrokosten finder sted den 21. maj fra 17-23 i Skansen.

Billetsalget til årets Damefrokost lukker den 14. maj.

Damefrokosten har eksisteret siden 1976, og blev i 1982 optaget i Guinness Rekordbog som verdens største af sin slags med 1200 deltagere.

Et nyt koncept og ny tradition

Vickie Herle Jürgensen fra Broager har selv været med til Damefrokost mere end en håndfuld gange. I år deltager hun ikke, men hun synes, at det er synd, at folk hidser sig sådan op. Hun mener ikke, at folk har sat sig tilpas ind i, hvad der skal til for at få arrangementet til at løbe rundt.

- Jeg synes slet ikke, at de kan være det bekendt. De burde stikke en finger i jorden og så lige sætte sig ind i tingene. Men jeg kan godt forstå - hvis de ikke ved, hvad der foregår - at de så reagerer. Det var også min første tanke, siger hun.

Vickie Herle Jürgensen kunne dog godt se Damefrokosten overleve, hvis det blev tydeliggjort, at konceptet blev lavet om. Også selvom det, som i år, foregår i Skansen.

- Det er rigtig farligt at tage et koncept, der har kørt siden 70'erne med ind i en lukket hal. Når det er nye lokaler og nye omgivelser, så synes jeg også, at det skal være et nyt koncept. Man kunne stadigvæk holde ved, at kvinderne har den her frokost, og så et par timer efter åbne op for billetter til mændene også. Det giver en helt anden dynamik, at der kommer nogle mænd man kan danse med. Og man kan jo stadig holde ved temaet med hatte og mænd, der serverer, siger hun.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Rasmussen, der er formand for hovedkomitéen ved Ringriderfesten i Sønderborg, om ideen.

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Stort byggefirma hjælper ukrainske flygtninge i Sønderborg

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Oldtimerløbet i Gråsten er tilbage efter coronapause

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Teglværksspillet på Cathrinesminde er klar igen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Skriv en sang og vind 12.000 kroner

Ugeavisen Sønderborg

Øvre Perlegade-butikker har fået besøgskat

Ugeavisen Sønderborg

Mangler du penge til en bygningsforbedring? Så er der muligheder i en ny landpulje

Ugeavisen Sønderborg

Knæk Cancer Golf søndag - tilmelding stadig åben

Ugeavisen Sønderborg

Alt for meget genanvendeligt affald går til spilde: Genbrugspladser indfører skrappere sortering

Ugeavisen Sønderborg

Debat: Lad os skabe udvikling på Nordals sammen dem, der bor der

Ugeavisen Sønderborg

Gratis shuttlebus for turister i Sønderborg er parkeret

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Ugeavisen Sønderborg

Det Danske Spejderkorps nedlægger tre spejdergrupper på Nordals

Ugeavisen Sønderborg

Trængsel på kajen lørdag: Grønne biler og musikalske unge

Ugeavisen Sønderborg

Duo klar med musikquiz og show - de spiller gratis for dig

Ugeavisen Sønderborg

Se billederne: Humøret var højt da 170 damer gav den gas i Nordborg

Annonce