Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Høre kvantefysiker Klaus Mølmer livestreamet til Sønderborg Bibliotek

Annonce

Sønderborg: Tirsdag den 18. februar kl. 19 kan man blive klogere på "kvanterevolutionen", når aftenens foredragsholder professor i kvantefysik Klaus Mølmer fra Aarhus Universitet via livestreaming fortæller om den nye ”kvanterevolution” som udvikler teknologier der bygger på de mest paradoksale kvantefænomener, og om hvordan kvantecomputere virker og hvad de kan bruges til.

Kvantefysikken revolutionerede fysikken i begyndelsen af det 20. århundrede og rystede mange fysikere i deres verdensbillede, men dens forudsigelser er afprøvet med stor præcision i alle områder af fysikkens og kemiens verden. I foredraget vil du få en introduktion til kvantefysikken og du vil høre om en ny ”kvanterevolution”, som åbner perspektiver for teknologier, som virker netop i kraft af atomers og molekylers kvantefysiske opførsel.

En ny teknologisk milepæl blev nået i efteråret 2019, hvor Googles kvantecomputer Sycamore udførte en særlig beregning, som den kun brugte 200 sekunder på at udføre. Der er ingen tilmelding, man møder bare op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce