Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Haderslev-firma står bag 20 meter langt møbel

Bænken ses til venstre på illustrationen. Den skal laves i tegl ligesom selve bytorvet. Illustration: Tegnestuen Stedse
I løbet af foråret får Tandslets nye bytorv tilført et 20 meter langt møbel, som både skal fungere som bænk og skulptur.
Annonce

Tandslet: Den Jyske Kunstfond har sagt ja til at støtte projektet Landsbybænken i Tandslet med 130.500 kroner. Projektet er et samarbejde mellem Haderslevfirmaet Tegnestuen Stedse og det borgerejede anpartsselskab Tandslet ApS.

- Landbybænken er en del af større projekt, hvor vi gennem en længere periode har prøvet at forbinde den istandsatte købmandsbutik med fælleshuset. Der skal laves et byrum, hvor man kan opholde sig, handle og gå til kulturelle arrangementer, siger Marianne Dalbøl Pedersen, der er arkitekt og partner i Tegnestuen Stedse.

Landbybænken bliver 20 meter lang og kommer til at stå på bytorvet mellem købmanden og fælleshuset.

- Vi vil lave et bymøbel, som også kan være et legemøbel, som man kan kravle og løbe på. Man kan også sidde på den og kigge på det nye vægmaleri. Samtidig er bymøblet en skulpturel ting, som gør byrummet flot, siger Marianne Dalbøl Pedersen.

Annonce

Klar i 2021

Bænken betegnes som kurvet, organisk og bølget og bliver lavet i teglklinker, ligesom hele pladsen bliver belagt med. Desuden laves der grønne felter med beplantning.

Det forventes, at landsbybænken etableres i foråret 2021.

- Det er fedt, at vi har fået støtten fra kunstfoden. Landsbybænken kommer til at betyde ret meget. Det bliver ligesom et trækplaster og et sted, hvor mange turister kommer forbi, siger Marianne Dalbøl Pedersen.

Tandslet ApS overtog den 1. juli købmandsbutikken og fælleshuset i Tandslet. I begyndelsen af september genåbnede den renoverede købmandsbutik som Min Købmand. Fælleshuset er udlejet til Landsbygruppen, som står for aktiviteter.

Graffitikunstneren Andreas Welin har i november arbejdet på et nyt gavlmaleri på bygningen med købmandsbutik. På bytorvet skal der også etableres en lille scene og shelters.

De Regionale Kunstfonde, Den Jyske Kunstfond og Øernes Kunstfond, har tildelt over syv millioner kroner i støtte til i alt 43 projekter, hvoraf landsbybænken i Tandslet er ét af projekterne. Projektet på Sydals har også fået støtte fra Realdanias Underværker.

Alt i alt modtog de Regionale Kunstfonde 120 ansøgninger.

Sådan er oplægget til Tandslets nye bytorv med landbybænken i midten. Illustration: Tegnestuen Stedse
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce