Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Har du for meget plastikaffald: Så er der nu en ny løsning

Frem til 1. januar kan man samle det overskydende plastik i en klar sæk. Når sækken er helt fyldt, kan du sætte den ved siden af din genbrugsbeholder til Metal/Plast, inden skraldemanden kommer. Så tager skraldemanden den med. Pressefoto
Mange oplever lige nu, at der ikke er plads nok i genbrugsbeholderens rum til plastik. Sønderborg Forsyning er klar med en midlertidig løsning og begynder samtidig en mere langsigtet evaluering af ordningen.
Annonce

Sønderborg: Mere genanvendelse er godt, meget genanvendelse er endnu bedre – i hvert fald indtil genbrugsbeholderen pludselig er fuld, længe før den skal tømmes. Mange af Sønderborg Forsynings kunder oplever lige nu, at der ikke er tilstrækkeligt plads i genbrugsbeholderens rum til kødbakker, plastikposer og mælkekartoner.

- Det er jo fantastisk, at vores kunder sorterer så meget plastik og så mange kartoner fra til genanvendelse. Men det er naturligvis et problem, hvis det viser sig, at kapaciteten i genbrugsbeholderne ikke umiddelbar er stor nok, siger kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen. Derfor kommer der nu en midlertidig løsning.

Annonce

Ekstra sæk året ud

Frem til 1. januar har man derfor mulighed for at bruge en klar sæk til det plast og de kartoner, man ikke har plads til. Når sækken er helt fyldt, kan man stille den ved siden af genbrugsbeholderen til Metal/Plast. Så tager skraldemanden sækken med.


Vores nye affaldssystem er ikke bare nyt her i Sønderborg. Det er også det første af sin art i hele Danmark. Der er rigtig mange af vores kolleger i hele landet, der gerne vil trække på vores erfaringer, og derfor samler vi nu viden, så vi ikke ender med en hovsaløsning.

Kunde- og kommunikationschef ved Sønderborg Forsyning, Janni Hv. Jepsen.


Den midlertidige løsning med klare sække skal hjælpe Sønderborg Forsyning med at samle viden om problemets reelle omfang og dermed danne grundlag for en samlet evaluering.

- I øjeblikket er vi i en overgangsfase mellem to affaldssorteringssystemer, og vores nye system er ikke bare nyt her i Sønderborg. Det er også det første af sin art i hele Danmark. Der er rigtig mange af vores kolleger i hele landet, der gerne vil trække på vores erfaringer, og derfor samler vi nu viden, så vi ikke ender med en hovsaløsning, tilføjer Janni Hv. Jepsen.

Hvis man skifter fra en 240 liters genbrugsbeholder til en beholder med en kapacitet på 370 liter, får man en halv gang mere plads til plast og kartoner. Det koster 350 kroner som engangsbeløb at få skiftet beholderen, men derudover er det ikke dyrere at få en større genbrugsbeholder, oplyser Sønderborg Forsyning.

Plastaffald

Hvis du ikke har plads til mere plastik i din genbrugsbeholder, kan du i de kommende måneder gøre to ting:

1. Pak plasten så det fylder mindste mulig for eksempel ved at stable kød- og pålægsbakker, folde drikkekartonerne og samle plastikposer i én pose og pres luften ud af den, så den fylder mindst muligt.

2. Hvis du allerede har pakket plasten i din genbrugsbeholder, men stadig har for meget plastik, kan du frem til 1. januar samle det overskydende plastik i en klar sæk. Når sækken er helt fyldt, kan du sætte den ved siden af din genbrugsbeholder til Metal/Plast, inden skraldemanden kommer. Så tager skraldemanden den med. Du må gerne aflevere både plastik og mad- og drikkekartoner i den klare sæk.

Ordningen med den klare sæk til ekstra plast gælder foreløbigt frem til 1. januar 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce