Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Havnbjerg skal være naturby - kom med dine ideer

Der udarbejdes en strategi, der skal gøre Havnbjerg mere attraktiv. Foto: Sønderborg Kommune
Lørdag den 30. april fra kl. 10.00-13.30 i Havnbjerg Centret kan alle møde op og få en snak om, hvordan Havnbjerg skal udvikle sig som naturbyklynge.

Havnbjerg: Aktivt Havnbjerg Sogn arbejder sammen med Udviklingsforum Nordals og Sønderborg Kommune med udvikling af en strategi for, hvordan Havnbjerg kan blive mere attraktiv. Repræsentanter for Aktivt Havnbjerg Sogn har peget på, at Havnbjerg med fordel kan udvikles som en grøn naturby, der forbinder Naturpark Nordals, Oksbøl Skov og det kommende ferieresort.

Kom og hør mere om planerne og kom selv med flere idéer og forslag, som kan indgå i den kommende strategi. Aktivt Havnbjerg Sogn og LABLAND Architects inviterer alle interesserede til møde i Havnbjerg Centret lørdag 30. april 10.00-13.30, hvor plancher og planer vil blive præsenteret.

Fem år

Den færdige plan for Havnbjerg bliver en naturbyklynge strategi, der beskriver konkrete tiltag og indsatser, som kan gennemføres over de næste fem år. Konkrete indsatser kan være kan forskønnelse af Piledamsvej eller ”spiselige” frugtstier med frugtbuske og træer. Eller et besøgscenter for den nye naturpark, så Havnbjerg bliver et centralt besøgscenter, når turister og skoleklasser mv. besøger naturparken.

Naturbyklyngen skal binde Havnbjerg Sogn og det omkringliggende landskab sammen gennem grønne korridorer, og hvor den eksisterende natur styrkes - til gavn for både dyr, planter, besøgende og beboere.

Annonce

Masterplan

Udviklingsforum Nordals udarbejdede i 2021 masterplanen "Et helstøb Nordals" med initiativer, der skal gøre de tre byer Nordborg, Havnbjerg og Guderup endnu mere attraktive for tilflyttere og turister, når Nordborg Resort åbner i 2024. Der er allerede igangsat initiativer i Nordborg og Guderup, og nu er turen kommet til Havnbjerg.

Kort om projektet

Udviklingen af en strategi for Havnbjerg som naturbyklynge står på et solidt forarbejde med både Masterplanen, kommuneplanen samt Naturpark Nordals. Næste vigtige skridt er implementering og realisering af konkrete - og fysiske - nedslag.
Havnbjerg som naturbyklynge skal styrke fællesskabet og samle byen og borgere på tværs af sognet. Gennem grønne korridorer skal området bindes sammen i by- og naturrum, der inviterer til oplevelser og aktiviteter - og som understøtter udviklingen af Havnbjerg Sogn. En udvikling, der skal være løftestang for både nye fællesskaber og naturværdier samt bosætning og turisme.

Annonce
Sønderjylland

Rikke Thomsen-album bliver til teaterstykke

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Brødr. Ewers udvider forretningen på Fyn

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ringriderfester får særlig støtte: - Uden ryttere ville det bare være en byfest

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Se billederne: Endelig en damefrokost hvor kvinder i høje hæle også kan være med

Ugeavisen Sønderborg

Affald, film, multifest og badebro: Så blev de Årets Landsby i Sønderborg Kommune

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg lægger hal til VM i en idrætsgren, stort set ingen kender

Ugeavisen Sønderborg

Stort byggefirma hjælper ukrainske flygtninge i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Oldtimerløbet i Gråsten er tilbage efter coronapause

Ugeavisen Sønderborg

Øvre Perlegade-butikker har fået besøgskat

Ugeavisen Sønderborg

Teglværksspillet på Cathrinesminde er klar igen

Ugeavisen Sønderborg

Bogcafe flyttes på grund af sygdom

Ugeavisen Sønderborg

At føle smerte er en del af livet

Ugeavisen Sønderborg

Kom med ombord hos Marinehjemmeværnet på Sønderborg Havn

Ugeavisen Sønderborg

Elfirma får pris for godt arbejdsmiljø: Hjælp til tunge løft skåner kroppen

Annonce