Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Henretterlunden røg gennem nåleøjet i første forsøg

Mæsker Henretterlunden bind 1 er på gaden. Foto: PR
Majbrit Ravnholt Cramer er stolt over, at hendes fantasyroman Mæsker nu er på gaden - og mindre stolt over de manuskripter, hun tidligere har sendt til forlag.
Annonce

Broager: Majbrit Ravnholt Cramer, der er aktuel med bogen Henretterlunden, har altid elsket at skrive, og hendes barndomsveninde har tit sagt: Du bør blive forfatter.

- Da jeg endelig kastede mig ud i at skrive en roman, viste det sig at være sværere, end jeg havde troet, siger Majbrit Ravnholt Cramer, der godt kan se, at de manuskripter, hun tidligere har sendt til forlag, ikke var til udgivelse.


Manuskriptet til Henretterlunden røg direkte gennem nåleøjet i første forsøg på det forlag, jeg allerhelst vil udkomme på, og det er jeg stolt af.

Majbrit Ravnholt Cramer


- Skrivekunsten er et håndværk som alt andet. Det tager tid at lære teknikkerne, og det er grænseoverskridende at dele sine tekster med andre, fordi der ligger så meget hjerteblod i det. Det føles lidt som at krænge sin sjæl ud på papir. Første gang jeg sendte et manuskript ind til et forlag, blev jeg fysisk dårlig, da jeg afleverede kuverten på posthuset. Jeg var tæt på at fortryde og tage det med hjem igen.

Annonce

Mere afslappet forhold

- Siden har jeg fået et mere afslappet forhold til det, selvom det stadig føles sårbart. Men man vænner sig til det, ligesom man vænner sig til at få afslag, og dem har jeg fået mange af. I starten var det udelukkende standardafslag. Det var frustrerende og gjorde mig ked af det, men også stædig. Derfor kløede jeg på, og med tiden begyndte redaktørerne på bogforlagene at skrive personlige svar med konstruktiv feedback til mig, og så vidste jeg, at jeg var på rette vej. Manuskriptet til Henretterlunden røg direkte gennem nåleøjet i første forsøg på det forlag, jeg allerhelst vil udkomme på, og det er jeg stolt af.

Annonce

Fantasyroman

- Henretterlunden – Mæsker 1 - er en fantasyroman, der foregår i et middelalderligt miljø. Den handler om frygten for det fremmede og den blindhed, der følger med. Jeg har i fortællingen taget udgangspunkt i den betydning, vores historiske baggrund og de livsfortællinger, vi bærer med os, har for vores forståelse af verden, os selv og hinanden.

- Det er en historie om, hvordan mennesker gennem diskrimination og fordømmelse kan ødelægge livet for sig selv og andre. Men det er også en fortælling om at insistere på menneskelig værdighed og finde modet til at se verden gennem nye øjne.

Annonce

Kun en er mørk

I bogen lærer vi landet Katava at kende. Her er alle indbyggerne lyse, bortset fra én. Den kongelige falkoner Byriel. Han kommer fra kannibalernes ø, og det er kongen selv, der har bragt ham til Katava og opfostret ham på slottet. Men befolkningen tager afstand fra Byriel, fordi de frygter hans oprindelse og mørke hud.

Majbrit Ravnholt Cramer bærer stærke solbriller, fordi sollys kan udløse et migræneanfald. Foto: Jens Eilertsen

I slottets skole arbejder Johanne. Hun assisterer den aldrende skolemester Lohrens med undervisningen og urtehaven. Da hun finder et gammelt brev i Lohrens’ studerekammer, går det op for hende, at skolemesteren holder noget skjult. Noget, der har med hende selv og Byriel at gøre. Passer det, at Byriel ikke spiser mennesker, og hvem er han egentlig?

Før Johanne ser sig om, ved hun ikke længere, hvem hun kan stole på, og hemmelighederne stikker dybere, end hun aner.

Majbrit Ravnholt Cramer lider af kraftig migræne og parfumeallergi, og derfor kan hun også til tider føle sig uden for. Derfor afviser hun ikke, at hun ser noget af sig selv i Byriel. Hun siger også, at det er tvivlsomt, om hun var nået så langt med sit forfatterskab uden migrænen.

Majbrit Ravnholt Cramer og Henretterlunden

Bogen kan købes direkte på Forlaget Facets hjemmeside: www.forlaget-facet.dk eller bestilles de steder, hvor du normalt køber bøger.
Majbrit Ravnholt Cramer er aktiv på de sociale medier. På Facebook kan hun findes under Majbrit Ravnholt Cramer – Forfatter. På Instagram hedder hendes profil @majbritravnholtcramer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Dødsfald

Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce