Annonce
Ugeavisen Sønderborg

"Hos Risa" venter på både genåbning og generationsskifte

Risa Andersen må endnu kigge langt efter kunderne til "Hos Risa - Guderup forsamlings- & selskabshus". Selv tror hun først, at det bliver i sensommeren, man må genåbne. Så er hun klar igen, men vil efter 16 års drift også gerne sælge det lokale og populære selskabssted. Foto: Henrik Rath
Risa Andersen tripper for at genåbne "Hos Risa" i Guderup, så snart hun må. Men hun gør også klar til at sælge Guderups populære forsamlings- og selskabshus efter 16 års drift.
Annonce

Guderup: - Man kan efterhånden godt blive lidt trist. For på denne her tid af året har vi normalt masser af generalforsamlinger og forestående konfirmationer samt de to ugentlige lottospil, siger Risa Andersen efter hun har taget i mod i et stort tomt selskabslokale.

Dem er der yderligere to af, for der kan være op til 250 gæster i det ellers så brugte forsamlings- og selskabshus med adresse på Trappen 6 i Guderup.

- Alt kører i højt gear i seks af ugens syv dage. Vi nåede lige godt fem ugers åbning i sensommeren, og så har der været lukket siden. Vi står desværre ikke først i køen, når der åbnes op. Personligt tror jeg, at det først bliver til august. Vi skal kunne tage selskaber på mindst 50, for at det giver mening. Men folk skal ikke tro, vi er ved at lukke, for jeg står klar, når vi må, understreger Risa Andersen, som for 16 år siden overtog stedet. Først tre år som forpagter og siden 13 år som ejer.

Annonce

Klar til generationsskifte

Men med en 62 års fødselsdag, der banker på i april, er hun også ved at tænke på et generationsskifte og har sat bygning og bedrift til salg hos EDC Erhverv i Sønderborg.

- Det kan jo godt tage lidt tid, men man skal også forstå at stoppe i tide, selv om jeg brænder for det og aldrig har fortrudt, tilføjer Risa Andersen, som altid har hjulpet rundt omkring med servering og madlavning ved siden af sit tidligere job på Danfoss.

Hun bor i dag med sin mand i lejligheden på første sal, som de dog fraflytter ved et salg. Både køkken og lokaler er løbende moderniseret.

- Det er lige til at overtage. Jeg har gjort det til mit særkende at lave gammeldags mad - gerne sønderjysk mad. Det kan jeg. Det andet udenlandske skal jeg læse mig til i en kogebog, supplerer hun med et stort smil.

Annonce

Risa som varemærke

Ud over succes med menuerne betød en navneændring for ti år siden også, at der kom mere opmærksomhed omkring stedet.

- Et reklamefirma opfordrede mig til at bruge mit navn til stedet. Forsamlingshus kan jo godt virke sådan lidt slidt og gammeldags på nogle, siger Risa Andersen.


Alt kører i højt gear i seks af ugens syv dage. Vi nåede lige godt fem ugers åbning i sensommeren, og så har der været lukket siden. Vi står desværre ikke først i køen, når der åbnes op. Personligt tror jeg, at det først bliver til august. Vi skal kunne tage selskaber på mindst 50, for at det giver mening. Men folk skal ikke tro, vi er ved at lukke, for jeg står klar, når vi må.

Risa Andersen


Og i følge hende er der da også kun to andre herhjemme med samme pigenavn. Det er kommet til efter idé fra hendes farmor, som hørte navnet på et børnehjem.

- Hos Risa er et sted, hvor der normalt er travlt, og det venter vi gerne på at få igen, slutter Risa Andersen.

Normalt er der fyldt godt op ved selskabsbordene Hos Risa, men corona-restriktionerne trækker ud. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce