Annonce
Ugeavisen Sønderborg

- Hov, hvor kom de lige fra: Over en million kroner blev glemt i 14 år

1, 25 mio. kroner fra den nu nedlagte Nordborg Kommunes Kunstfond har været hengemt siden 2006. Foto: Colourbox
Byrådet har netop sendt 1,25 mio. kroner videre til kunstnerisk udvikling på Nordals. Pengene har tilhørt den nu nedlagte Nordborg Kommunes Kunstfond og været glemt og gemt siden 2006.
Annonce

Sønderborg: - Hov, hvor kom de penge lige fra, må man næsten sige, lød det fra Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), da byrådet skulle tage stilling til en formue på 1,25 mio. kroner fra Nordborg Kommunes Kunstfond. Fonden blev skabt tilbage i 1974, men indstillet da man i 2006 havde kommunesammenlægningen. Den gang stod der omkring 800.000 kroner på bankbogen.

Men formuen er vokset, mens den stort set har været glemt. For af ukendte årsager indgik formuen ikke i etableringen af en ny kunstfond for Sønderborg Kommune, og værdien af fondens obligationsdepot er efterfølgende steget til ca. 1,25 mio. kr. ved udgangen af 2019.

- Derfor er det rigtig godt, at pengene nu kan indgå i udviklingen af Nordborg sammen med de andre afsatte midler. Samtidig har vi fået indført, at Sønderborg Kunstråd skal tages med på råd, når pengene bruges, tilføjede Stephan Kleinschmidt.

Annonce

Byudvikling og Tangshave

Det har da også været meningen, at fondens kapital skulle anvendes til blandt andet indkøb af billedkunst og kunsthåndværk til udsmykning af kommunens bygninger og anlæg i Nordborg Kommune samt skiftende udstillinger i Tangshave Bo- og Aktivitetscenter

Så for at tilgodese fondens oprindelige formål, besluttede byrådet at pengene skulle gå til Udviklingsforum Nordals i form af en million kr., mens det overskydende beløb på ca. 250.000 kr. tilfalder Tangshave Bo- og Aktivitetscenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce