Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Hvad har vi gjort forkert i Kværs?

Protester mod biogas i Kværs. Foto: Henrik rath

Morten Steffensen, Højtoft 52, Kværs, skriver:

Hvad mon de har gjort forkert, der ude i Udkantssønderborg kommune, nærmere Kværs
Et biogasanlæg under opførelse, rod i tilladelserne og et lokalområde, der føler sig kørt over af kommunen lige fra starten. Det er vel stort set sådan, det ser ud p.t, når samtalen falder på det Biogasanlæg Sønderborg kommune har planlagt at placere i Kværs.

Men de må altså gøre noget forkert derude i Kværs, for ser man på andre sager i kommunen, så har andre lokalområders borgere haft større ”held” til at få stoppe et eventuelt grønt projekt i netop deres lokalområde.

Annonce

Rikke Lock Harvik (S) fik stoppet et projekt med solceller ved Holm i 2017. Biogasanlægget som nu er placeret i Glansager, var først tiltænkt området i Blans, men der bor borgmesteren jo.
Rikke Lock Harvig skrev et læserbrev sidste dag med overskriften: Placeringen i Kværs er stadig den rigtige.

Så kære læser, sig mig så om det her giver mening og om beslutningen stadig er den rigtige: 12 km til et andet kæmpe biogasanlæg i Kliplev (myndighederne anbefaler 50 km), 50000 diesel drevne lastbiler igennem Kværs området årligt og et biogasanlæg bør om muligt helst placeres i et industriområde med gode tilkørselsforhold.

Tre eksempler, der måske er taget i betragtning, men ikke fundet tungtvejende nok, så et næsten enigt byråd valgte at stemme beslutningen igennem om den aktuelle placering i Kværs. Som borger undres jeg en hel del, men havde jeg også gjort det, hvis placeringen for biogasanlægget havde være Kegnæs, Asserballe eller Dynt. Sikkert ikke, for det ville jeg sikkert være lige glad med, da jeg ikke bor i et af de nævnte områder.

Men et eller andet må de altså gøre/have gjort forkert derude i Kværs, eller har de bare de forkerte naboer, kan man jo spørge sig selv.

Til slut, så tror jeg faktisk også der sidder nogle borgere på Als, nærmere fra Fynshav til Sønderborg, som måske på sigt vil ønske de kunne få samme viden om hvilke knapper man skal trykke på for at få ørenlyd hos de folkevalgte politikere i byrådet, for når der en dag kommer en bro mellem Fyn og Als, så skal der også etableres en 4 sporet motorvej fra Fynshav til Sønderborg og lur mig om ikke der vil være nogle borgere, som måske ligesom borgerne i og omkring Kværs vil komme til at føle, at de bliver kørt over af de selvsamme politikere, som lige nu sidder i byrådet og mener: det er stadig den rigtige beslutning at placere biogasanlægget i Kværs. Men til den tid kan jeg jo være ligeglad, for det vedrører jo ikke mig, for min nabo er jo biogasanlægget i udkantssønderborg kommune, nærmere Kværs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce