Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Hvem skal have Kompasnålen og 10.000 kroner?

Aphyxion på Sønderborghus - det er også kultur. Foto: Arkiv
Forud for årets Kulturforum opfordrer Sønderborg Kommune borgere og foreninger til at komme med forslag til nye kulturelle tiltag for 2020-21 samt at indstille kandidater til den nyindstiftede kulturpris Kompasnålen. Der er åbent for forslag hele januar måned.
Annonce

Sønderborg: Hvor skal Sønderborg Kommunes kulturindsats bevæge sig hen de næste to år? Den kurs skal deltagerne på årets Kulturforum være med at udstikke, når de mødes 7. marts fra 10 til 13 i Ungdomskulturhuset Mejeriet i Sønderborg.

I den forbindelse opfordrer Sønderborg Kommune foreninger, borgere og andre til at indsende forslag til kulturplanens indhold. Der kan sendes hele januar og du kommer med din indstilling ved at gå ind på sonderborg.dk/kulturforum2020.

Samme dag vil kommunens nye kulturpris, Kompasnålen, blive uddelt sammen med en præmie på 10.000 kroner. Men hvem skal have Kompasnålen? Det får borgere, foreninger og andre også indflydelse på. Kommunen opfordrer nemlig til indsendelse af forslag - der findes link på sonderborg.dk/kulturforum2020.

Kulturprisen gives til en person eller forening, som på frivillig basis yder en indsats for kulturlivet i kommunen, der sætter retning – som udvikler, er nytænkende eller fremsynet. Kulturprisen er på 10.000 kroner. En kulturprisjury vil udvælge tre nominerede og en vinder ud af de indkomne indstillinger. Vinderen af prisen offentliggøres 7. marts på Kulturforum.

Få alle navne på bordet

Jesper Kock, konstitueret formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, opfordrer alle til at bruge noget tid på tænke over, om de ikke kender en frivillig, der trænger til et klap på skulderen for sin utrættelige indsats inden for kulturen. Han opfordrer til, at der også kigges uden for de gængse rammer, da kulturarbejde favner bredt.

- Summen af alle de mange kulturaktører her i kommunen gør, at vi faktisk er noget særligt. Det omfatter også mennesker, som måske ikke selv tænker over, at deres indsats betyder noget – at kulturen på et givet sted måske ville falde fra hinanden, hvis vedkommende ikke var der. Jeg tænker på unikke kulturskabere, der giver vores område sin særlige DNA på hver deres måde. Nogle er kendte af mange, andres indsats er kendt og elsket af nogle få. Lad os få alle deres navne på bordet. De fortjener det, siger Jesper Kock, der som medlem af kulturprisjuryen ser frem til at læse forslagene til kandidater til kulturprisen.

Summen af alle de mange kulturaktører her i kommunen gør, at vi faktisk er noget særligt. Det omfatter også mennesker, som måske ikke selv tænker over, at deres indsats betyder noget – at kulturen på et givet sted måske ville falde fra hinanden, hvis vedkommende ikke var der.

Jesper Kock

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce