Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Hvis du samler affald, giver Bilka kroner til naturfredningsforening

Der er fokus på take-away ved årets affaldsindsamling. Foto: Bilka
Der kan hentes affaldssække i Bilkas kundeservice i Sønderborg fra 6. til 18. april.

Sønderborg: Bilka og Danmarks Naturfredningsforening inviterer fra 6. til 18. april til affaldsindsamling i hele Danmark.

Bilka Sønderborg er med, og vil du deltage i affaldsindsamlingen, kan der i kundeservice hentes en affaldssæk. Det indsamlede affald smides i containere ved Bilka. For hvert kilo affald, der indsamles, donerer Bilka en krone til naturfredningsforeningen.

Forrige år blev der samlet 156.000 kilo affald sammen i løbet af affaldsindsamlingen, og derfor donerede Bilka 156.000 kr. På grund af corona-epidemien blev der samlet mindre affald sidste år, men Bilka donerede alligevel samme beløb. I år er det sjette gang, Bilka støtter op om projektet.

På landsplan forventer Danmarks Naturfredningsforening og Bilka, at 185.000 danskere vil ud i naturen og byerne for at gøre Danmark renere.

Annonce

Fremragende initiativ

- Affaldsindsamlingen er et fremragende initiativ, som fjerner affald, der ikke hører til i naturen. Samtidig er projektet også forebyggende, fordi det sætter fokus på danskernes affaldsvaner og får os til at tænke os bedre om. For Bilka giver det ekstra god mening, fordi vi kan gøre en forskel lokalt i områderne omkring vores 19 varehuse. Derfor er vi meget glade for at være med i projektet, siger Mark H. Nielsen, direktør i Bilka.

- Vi håber, at rigtig mange vil være med til at gøre en forskel, og vi opfordrer alle til at tage kæresten, veninden, skoleklassen eller ungerne med ud i naturen og samle affald op,” siger Mark H. Nielsen.

Annonce

Fokus på take-away

Hos Danmarks Naturfredningsforening har de valgt i år at sætte fokus på affald fra take away-mad. Det er der en særlig grund til. Ifølge projektleder Charlotte Juul har danskerne brugt naturen ekstra meget det seneste år. Desværre har de også efterladt ekstra meget affald som poser, kaffekopper, pølsebakker, pizzaæsker, sushi-bakker, kina-bokse og lignende i naturen. I forvejen er Danmark det land i EU, der genererer mest affald. Det bliver til 781 kilo per dansker om året, som er 300 kilo over gennemsnittet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce