Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Hvorfor er det vigtigere at høre, hvad en kendt mener?

Jytte Klit. Foto: Privatfoto
Klummeskribent Jytte Klit skriver denne gang om sit møde med Mads Mikkelsen og om det at være kendt - og ukendt.

Sønderborg: Der er ikke mange af os, der ønsker at leve på skyggesiden - de fleste vil gerne frem i lyset.

Hvad enten det er at være verdenskendt, kendt i Danmark eller lokalkendt, får det os til at føle, at vi er noget. At vi ikke er oversete.

Politikere bliver altid set på en eller anden måde. Men det kan have sin pris, for ikke alle har den samme politiske overbevisning, som man selv har.

Skuespillere, tv-værter, dansere i for eksempel ”Vild med dans”, mennesker med en eller anden vision, kommer frem i offentligheden.

Mødet med Mads

For en del år siden var min bedste veninde og kollega i København for at deltage i en konference for at få god input til vores arbejdsplads.

En af de inviterede var skuespilleren Mads Mikkelsen. Han ankom med kasketten trukket dybt ned foran ansigtet for ikke at blive genkendt. Så det har sin pris at blive kendt - han ønskede at være i fred på gaden.


Mads Mikkelsen fortalte også, at - når han afleverede eller hentede sine børn i børnehaven - var der børn, der betragtede ham som en forbryder, for de havde set ham i fjernsynet eller biografen, hvor han havde spillet antihelt.

Jytte Klit


Før han dukkede op, blev vi bedt om at stille nogle spørgsmål.

Jeg køber ellers aldrig såkaldte dameblade, men på det tidspunkt, da jeg var på konferencen, købte jeg dog Se og Hør på grund af tv oversigten.

Annonce

Vant til det

Jeg spurgte Mads Mikkelsen, hvad han syntes om de fordrejninger, bladet lavede om hans liv.

Han svarede, at det var ikke morsomt, men det var han vant til og han håbede, at læserne var fornuftige nok til at kunne indse, at meget af det, der skrives, ikke er sandt. Hvorpå han kiggede direkte på mig og sagde for sjov: Nå, du er en af dem, der køber disse sladderblade.

Det grinede vi selvfølgelig alle af.

Han fortalte også, at - når han afleverede eller hentede sine børn i børnehaven (det er virkelig en del år siden) - var der børn, der betragtede ham som en forbryder, for de havde set ham i fjernsynet eller biografen, hvor han havde spillet antihelt.

Men det vigtigste han sagde, synes jeg, var dette: Før jeg blev kendt, var der ingen, der interesserede sig for min mening. Men nu, hvor jeg er blevet kendt, vil næsten alle høre min mening, og jeg synes ærlig talt ikke, at den tæller mere nu, end den gjorde før.

Det var meget sympatisk sagt af Mads Mikkelsen. For han har jo ret: Hvorfor tæller en kendts mening så meget mere end en mening fra en ikke-kendt person?

Annonce

Ikke altid for noget godt

Paris Hilton eller Britney Spears er kendte - bestemt ikke altid for noget godt. Mange gange synes jeg, at de nærmest er latterlige. Ubåds-morderen Peter Madsen og massemorderen Anders Breivik vil også altid være kendt - men ikke for noget godt. Sådan kan jeg jo blive ved med at nævne meget uheldige kendte.

Facebook, Instagram og Twitter har givet os alle en mulighed for at blive mere kendte på godt og ondt. Uanset hvad - er det for de fleste rart at have en stemme i samfundet og ikke at blive overhørt. Så længe vi bruger denne stemme til at gøre dette samfund til et bedre sted at være, er det vidunderligt, at vi har muligheden her i dette dejlige, lille land uden at blive straffet for det.

Husk at nyde livet og at du har muligheden for at bruge din stemme uanset om du er kendt eller ej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce