Annonce
Ugeavisen Sønderborg

I sommervarmen sætter mange sig stadigvæk bag rattet efter alkohol

Mens vi er blevet bedre til at lade bilnøglerne ligge hjemme, når vi tager til julefrokost i december, så kniber det mere i sommermånederne. Tal fra hele landet viser, at der sker flere ulykker med alkohol på vejene i juni og juli måned end i fx december. PR-foto
Annonce

Sønderborg: Sommerens hygge med grill, strandture, by- og havnefester giver mange anledninger til at nyde alkohol. Desværre er det stadig et udbredt problem, at folk sætter sig bag rattet og kører, selv om de er i tvivl om deres promille.

I en undersøgelse, som Rådet for Sikker Trafik gennemførte blandt 1400 bilister i 2017, svarer 13 procent, at de har kørt bil, selv om de var i tvivl om deres promille.

Det vil kampagnen "Klar til et pust?" ændre på. Henover sommeren har politiet ekstra fokus på spritkørsel, og samtidig har 79 kommuner, Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden sat tusindvis af skilte op langs vejene med teksten "Klar til et pust?". Kampagnen varer frem til 1. juli.

- Vi er selvfølgelig med i kampagnen, for vi ønsker også sikkerhed på vejene i Sønderborg Kommune. Det er rigtig skidt at sætte sig i en bil og køre, når man har drukket. Det kan have store, ødelæggende konsekvenser for både bilisten, vedkommendes familie og andre trafikanter på vejene. Så jeg håber, at kampagnen vil gøre, at folk tænker sig om en ekstra gang, siger Aase Nyegaard, der er formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce