Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Inden Tour de France: Stort dansk cykelløb til Sønderborg

Feltet passerer målstregen på Dybbøl Banke i 2016, for at tage en runde mere i byen inden opløbet. Arkivfoto: HC Gabelgaard
Cykelløbet PostNord Danmark Rundt kommer til Sønderborg i august 2020. Det bekræfter løbsdirektør Jesper Worre og Sønderborgs kulturudvalgsformand Stephan Kleinschmidt.
Annonce

Sønderborg: Mange tusinde tilskuere fulgte med langs ruten, da PostNord Danmark Rundt havde Sønderborg som målby i juli 2016.

I august 2020 vender løbet tilbage til Sønderborg som en flot optakt til Tour de France, der har Sønderborg som målby den 4. juli 2021.

Det bekræfter PostNord Danmark Rundts løbsdirektør Jesper Worre, der dog ikke vil oplyse yderligere og henviser til et pressemøde for løbet i Sønderborg den 12. december. Ifølge JydskeVestkystens oplysninger foregår pressemødet på Dybbøl Banke.

Stephan Kleinschmidt (SP), der er formand for Sønderborg Kommunes udvalg for kultur, idræt, handel og turisme, glæder sig over, at PostNord Danmark Rundt vender tilbage til Sønderborg.

- Det jeg kan huske fra de tidligere tider er, at Post Danmark Rundt triller gennem Sønderborg Kommune. Derfor er jeg glad for, at de triller gennem Sønderborg igen. Løbet er en succes og en attraktion for byen, siger Stephan Kleinschmidt.

Det er sjette gang, at løbet kommer til Sønderborg, første gang var i 1997.

Annonce

Flere World Tour-hold

Onlinemagasinet feltet.dk skriver, at PostNord Danmark Rundt kommer til at foregå fra tirsdag den 11. august til lørdag den 15. august. Magasinet skriver også, at 'den sønderjyske by (Sønderborg, red.) i en eller anden udstrækning kommer til at være en del af 2020-løbet'.

Løbet er Danmarks største cykelløb, og i 2020 det er 30. gang, at det afvikles.

Løbet rykker også en kategori op i 2020 og bliver en del af Den Internationale Cykelunions nye ProSeries. Opgraderingen betyder, at der stilles nye krav til løbet, men også at flere World Tour-hold og internationale profiler stiller til start. World Touren består af de 18 bedste hold i verden.

Ruten for Tour de France den 4. juli mellem Vejle og Sønderborg er endnu ikke offentliggjort, og det er ruten for PostNord Danmark Rundt heller ikke.

Ifølge feltet.dk præsenteres ruten for PostDanmark Rundt på pressemødet i Sønderborg. I 2016 kørte feltet på 128 ryttere en 6,7 rundstrækning ad tre omgange i Sønderborg. Den gik fra Dybbøl Banke, Kong Chr. X's Bro, langs Nørre Havnegade og opløb på Dybbøl Banke.

Danmarks største cykelløb har tidligere haft Dybbøl Banke som mål i 2008, 2013 og 2016.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce