Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Industrihistorisk samling fortæller om Møller & Co

Svend-Erik Olsen, næstformand i Industri Historisk Samling Sønderborg, sidder i smedeværkstedet i garagebygningen med en model af en grønthøster fra JF-Fabriken. Bagved står formand Michael Otto og kasserer Henning Elmholt. Foto: Timo Battefeld

Industri Historisk Samling Sønderborg har indrettet sig i garagebygningen på den tidligere Sønderborg Kaserne og begynder i 2019 en foredragsrække.

Annonce

Sønderborg: Industri Historisk Samling Sønderborg har i lidt over et år haft lokale i garageanlægget på den tidligere Sønderborg Kaserne. Her står effekter fra JF-Fabriken, symaskiner fra Kamgarnsfabrikken og motorer produceret på fabrikker i Sønderborg. Foreningen vil lave et museum, hvor man kan se de mange effekter. Store maskiner fra JF-Fabriken skal være faste elementer, mens der skal være skiftende udstillinger om virksomheder som Møller & Co., Brdr. Müller og Stein & Mayland.

- Det er det eneste sted i Sønderjylland, hvor man kan lære om industrihistorien, siger Sven-Erik Olsen, der er næstformand i foreningen.

Foreningen fik for lidt over et år siden lov til at flytte ind i garageanlægget på ubestemt tid. I garagebygningen er der arkiv, foredragssal og smedeværksted. Men foreningen har svært ved at komme videre, da beskeden fra kommunen er, at foreningen ikke kan blive i garagebygningen. Der skal findes et andet sted til foreningen.

Derfor er museum og skolebesøg i første omgang sat på pause. Industri Historisk Samling Sønderborg indleder dog i 2019 en række foredrag om Sønderborgområdets industrihistorie. Møderækken indledes onsdag den 23. januar kl. 19.00 med et foredrag om Møller & Co. ved Henning Elmholt. Foredraget foregår på Sønderborg Kaserne, Gerlachsgade 2, 4. sal i auditoriet. Der er indkørsel fra rundkørslen ved Nordvang. Der er ingen tilmelding. Deltagelse koster 25 kr. pr. person og er inklusiv kaffe.

Foreningen planlægger også et foredrag den 9. april kl. 19.00, hvor der vil være en fortælling om JF-fabriken ved Per Gadegård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce