Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ingen bagedyst-sejr til Emma, men: - Folk genkender mig i Bilka nu

Emma Larsen fra Avnbøl var lørdag aften i finalen i Den Store Juniorbagedyst. Her blev det til en flot top fire placering. Emma er allerede i fuld sving, med alle de mange bestillinger, som programmet har været medvirkende til. Foto: Kim Holm
Efter seks lørdage i streg med mesterværker, fondant og smørcreme blev vinderen af Den Store Juniorbagedyst fundet lørdag aften. Det blev desværre ikke en sejr til Emma Larsen fra Avnbøl, som endte i top fire.

Avnbøl: Emma Larsen, 15, fra Avnbøl stod lørdag aften i finalen i Den Store Juniorbagedyst. Aftenens tema var guld, glimmer og stjerner.

Det blev ikke til en sejr, men en top fire placering og to mesterbagerforklæder er dog noget af det, som Emma Larsen kan tage med fra oplevelsen.

- Det var virkelig imponerende, at jeg nåede til finalen, men jeg ville virkelig gerne have vundet, siger bage-pigen.

Annonce

I finalen stod det mellem Emma Larsen, Malou Damgaard Hounisen, Liva Hansen og Karl Knudsen. Her blev det Malou Damgaard Hounisen, som tog det flotte trofæ med hjem.

I finalen var der fire juniorbagedystere tilbage. Emma Larsen, tv, imponerede med sin stjernehimmel. Det var Malou Hounisen, 3. fra venstre, der løb med sejren. Foto: DR, Carsten Mol

En presset finale

Emma Larsen synes selv, at finalen gik godt. Hun er rigtig stolt af de kager, som hun fik lavet, selvom hun var presset undervejs.

- Jeg var virkelig presset med min sushi-kage. Jeg kom dog efter det og det blev virkelig fin, fortæller hun.

Sushi-kagen var en del af den hemmelige udfordring, som Emma Larsen fortæller virkelig er hemmelig.

- De hemmelige udfordringer er virkelig hemmelige. Vi kender ligeså lidt til dem, som seerne gør. Mesterværkerne får vi noget at vide om på forhånd, så vi kan gå og øve, siger Emma Larsen.

Mesterværket fra finalen står som en af de kager Emma Larsen kommer til at huske. Her eksperimenterede hun, og fik ros af dommerne for sine smage. Chai latte og lakrids var gemt under hendes stjernenat.

En konfirmationskage står næsten færdig denne søndag. Emma modtager mange søde forespørgsler, og kalenderen er ved at være godt fyldt. Foto: Kim Holm

- Jeg kan godt lide at eksperimentere med nye smage og nogle anderledes smage. Så jeg gik i tænkeboks, og fordi jeg drikker meget chai latte blev det en af smagene. Det er mine yndlingsting, i en kage, fortæller Emma Larsen og tilføjer:

- Det er heller ikke en opskrift man kan finde andre steder. Jeg har selv eksperimenteret og fundet frem til den.

Annonce

Udvikling gennem programmet

Programmerne blev optaget i sensommeren 2020, og Emma Larsen har derfor haft god tid til at reflektere over, hvordan oplevelsen har været. Nye venskaber, personlig udvikling og mange kage oplevelser, er noget af det, hun peger på.

- Jeg har udviklet mig helt vildt, og det har været en fed opgave. Det var rigtig presset til at starte med for vi optog hver uge, og jeg havde også skole ved siden af, fortæller Emma Larsen, som også peger på den største udfordring ved programmet:

- Jeg kan virkelig ikke lide fondant, så jeg havde aldrig arbejdet med det før. Vi fik en opgave, hvor det var et krav at bruge det, og det måtte jeg jo så lære.

mesterbagerforklæderne fik deltagerne lov til at tage med hjem. Derfor har Emma Larsen nu to styks hængende, som hun vandt i program fire og fem. Foto: Kim holm

Emma Larsen har til Jydskevestkysten tidligere fortalt, at sammenholdet blandt bagedyst-deltagerne har været rigtig godt hele vejen. Og det på trods af, at de alle var konkurrenter. I dag snakker de alle stadig sammen, og har en Snapchat-gruppe, hvor de ofte er i kontakt.

- Jeg har fået syv gode venner, og vi skal også snart ses allesammen, fortæller Emma Larsen.

Annonce

Genkendt i Bilka

Siden programmerne begyndte at blive sendt i fjernsynet, har Emma Larsen haft travlt. Mange har bestilt kager hos hende, og denne søndag efter finalen er hun i gang med at kreere en konfirmationskage. For et par uger siden havde hun en bestilling på kage-tapas til seks personer.


Det var virkelig imponerende, at jeg nåede til finalen, men jeg ville virkelig gerne have vundet.

Emma Larsen, bagedyst-deltager


Det syntes hun alligevel var for lidt at gå i gang med, så på sin Facebook lagde hun et opslag op, hvor hun skrev, at hun havde kage-tapas til 20 kuverter, som man kunne bestille efter først til mølle-princippet.

- Det gik så hurtigt, og folk blev sådan helt "nej det kan ikke allerede være væk, jeg vil også have". Det endte med at jeg lavede 45 kuverter. Det er lidt over 200 små kager, siger Emma med et grin.

En bestilling på 110 cupcakes, konfirmationskager og barnedåbskager venter også forude, fortæller hun.

Programmet har givet Emma Larsen blod på tanden, og været med til at udvikle hende som bager. Foto: Kim Holm

Det er ikke kun på Facebook at bage-pigen tiltrækker folks opmærksomhed. Da hun var i Bilka med sine forældre i sidste uge, blev hun genkendt af folk - også selvom hun havde mundbind på.

- Det er meget sjovt, for det skete jo ikke inden bagedysten, fortæller hun.

Annonce

En rigtig god oplevelse

Emma Larsen og de andre junior-bagere er de første af deres slags på dansk tv. Den Store Juniorbagedyst havde sin debut i år, men det var ikke at mærke, fortæller Emma Larsen. Alt foregik, helt som det skulle.

- Det er meget fedt, at vi ligesom er de første. Mange husker jo dem, som var med i de første programmer, men jeg var lidt nervøs i starten. Det var jo første gang DR skulle lave det for børn, og var det nu de samme der stod bag, som til de voksne. Men de havde virkelig styr på det hele, siger hun.

I finalen fik Emma stor ros fra dommerne, som var overraskede over hendes smagssammensætninger. Hun valgte til sit mesterværk at benytte chai latte og lakrids som smagsgivere. Foto: DR, Carsten Mol

Frem til finaledagen er det kun ganske få mennesker, der har kendt til udfaldet af konkurrencen. Derfor har veninder også forsøgt at få lokket ud af Emma, om hun gemte et bagedyst-trofæ hjemme i skabet. Men bage-pigen holdt tæt, og først i går blev veninderne klogere på resultatet.

- Det har været meget sjovt, for jeg har fået opmærksomhed på en helt anden måde, og folk har spurgt om det ikke har været fedt, siger hun.

Selvom Emma Larsen selv har kendt resultatet længe, sad hun sammen med sine forældre, mormor og morfar og onkel, klar foran tv'et lørdag.

Hun har fået mange kagebestillinger ind, men vil nu også forsøge at holde lidt fri, selvom det nok bliver lidt svært lige nu, konstaterer hun med et grin.

I hjemmet i Avnbøl er der fyldt godt op i kasser med bagetilbehør. Forme, udstikkere og andet bagegrej skal til, når man bager så meget. Her ses Emma Larsen med sin mor Anja Larsen. Foto: Kim Holm
Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce