Annonce
Ugeavisen Sønderborg

- Jeg havde ikke lyst til at diskutere med en tre-årig

Jette Jørgensen har åbnet Hair-Style i Perlegade over for Rønhaveplads. Foto: Jens Eilertsen
Jette Jørgensen fortæller her, hvorfor hun valgte at forlade jobbet som pædagogmedhjælper og gå i gang med frisøruddannelsen. Hun har netop åbnet egen salon i Perlegade.
Annonce

Sønderborg: Jette Jørgensen havde som ung pige en drøm om at blive frisør, men hun valgte alligevel at blive pædagogmedhjælper. Glæden ved arbejdet med børn var årsagen til valget, men glæden blev kort.

I begyndelsen af nullerne ændredes arbejdsforholdene, og Jette Jørgensen syntes ikke rigtigt, at hun med god samvittighed kunne se sig selv i spejlet om morgenen.

Hun forklarer: Normeringerne blev ændret. Da jeg begyndte var vi fire voksne til 16 børn, og da jeg sluttede for 15 år siden, skulle to passe på 26 børn. Jeg havde det ikke godt med at stå der mellem en, der havde skidt i bleen, en, der havde slået hovedet, og en hel masse andre børn, der havde brug for en voksen.

Annonce

Det ville jeg ikke

Det blev også besluttet, at de ansatte skulle arbejde på en anden måde, og Jette Jørgensen syntes, at man ændrede noget, der fungerede godt, til noget, der ikke fungerede så godt.

- Jeg havde ikke lyst til at stå der og diskutere med en tre-årig om hvorvidt det var koldt uden for og om han eller hun skulle have sin flyverdragt på. Og så var der jo også forældrene til curlingbørnene, som vi skulle håndtere. Jeg følte bare ikke, at det var det, jeg skulle, og så blev ungpigedrømmen om at blive frisør genfødt, siger Jette Jørgensen, der netop har valgt at stå på helt egne ben i salonen Hair-Style, der har adresse i Perlegade over for Rønhave Plads.

Annonce

Udlært i Kolding

Jette Jørgensen blev udlært frisør i Kolding i 2005 - som 35-årig - og hun arbejdede siden i flere saloner, før hun blev medejer af Salon Madeby.us i Sønderborg. Af personlige årsager trådte hun ud af salonen for få uger siden og hun er nu selvstændig i Perlegade.

Indtil videre skal Jette Jørgensen klare det hele alene, men hun vil meget gerne leje en stol ud. Det er en fordel at være to, når man både tager kunder ind med og uden tidsbestilling, siger hun.

Annonce

Det ved jeg ikke

Der sker store ting i Jette Jørgensens liv i denne tid. I april fyldte hun 50, hun åbnede egen salon i slutningen af maj og til december skal hun være bedstemor for første gang.

- Hvilken af de tre rangerer højst?

- Det ved jeg ikke - alle tre giver mig bobler i maven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce