Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Jeg havde nok lidt af en 30 års krise

Jacob Høi-Nielsen er glad for nytårskurene, for de er med til at gøre januar til årets bedste måned. Foto: Jens Eilertsen
Salgschef hos Erling Høi-Nielsen, Jacob Høi-Nielsen, fortæller, at han for syv år siden vendte tilbage til Sønderborg for at blive bilmand i Erling Høi-Nielsen, fordi Dansk Supermaked blev mere topstyret, fordi han ville give det en chance og fordi han oplevede det, han kalder "den der 30 års krise". Vi møder den mulige overtager af Erling Høi-Nielsen i Sønderborg og Rødekro til en snak om nytårskure, bilbranchen og familieliv.
Annonce

Sønderborg: Klokken er lidt i 10 søndag formiddag. Salgschef Jacob Høi-Nielsen kæmper med at få butterflyen til at side rigtigt, før han tager sæde i det nye kundeafsnit hos Erling Høi-Nielsen A/S i Sønderborg. Den 37-årige bilmand har indvilliget i at møde lidt tidligere for at fortælle om bilhandlernes nytårskure, der holdes første og anden weekend i det nyt år, bilbranchen i øvrigt og om sig selv.

- Det er gået helt forrygende. Vi solgte seks biler lørdag i vores afdelinger i Sønderborg og Rødekro. De tre var Peugeot 208. Mange af vores gæster var kommet for at se den nye 208, siger Jacob Høi-Nielsen, der er glad for traditionen med nytårskure.

- Vi får en god indgang på året, og kurene er også en indikator for, hvordan det kommer til at gå resten af året. Det er takket være de to åbent hus, at januar er årets bedste måned. Vi regner med at sælge 100 biler i vores to afdelinger i januar, siger Jacob Høi-Nielsen.

Bilbranchen er inde i en tid med medvind - i 2019 blev der solgt flere end 220.000 nye biler, og det er bedste år til dato. Men i branchen holder man altid vejret. Et ord om afgifter fra regeringen kan enten få salget til at gå i stå eller eksplodere. Det har man prøvet så tit, og Jacob Høi-Nielsen siger da også, at de største udfordringer for branchen er dem, som bilhandlerne ikke selv har indflydelse på.

- Da jeg ikke længere selv måtte købe kaffe i Holland og toiletpapir i Polen, blev det mindre sjovt at arbejde i Dansk Supermarked, og så fik jeg nok den her 30 års krise. Jeg tænkte, at jeg da lige skulle prøve at sælge biler - ellers ville jeg nok på et tidspunkt fortryde, at jeg ikke havde givet det en chance. Det er syv år siden og jeg har ikke fortrudt et sekund. Ikke en gang et halvt sekund.

Salgschef Jacob Høi-Nielsen

Annonce

God kone

Jakob Høi-Nielsen skal arbejde både lørdag og søndag de to første weekender i januar og der er mange åbent hus arrangementer i løbet af året - det må dag gøre det vanskeligt at være familiefar. Den 37-årige bilmand er gift og har fire børn på 3, 8, 13 og 19. De to ældste havde hustruen med ind i ægteskabet.

- Jeg er godt gift, og så kan jeg jo holde fri en anden gang. Men der er meget arbejde - tilgængelighed betyder alt i bilbranchen i dag, siger salgschefen. Han siger dog også, at åbent hus arrangementer ikke er, hvad de har været. Det er kun nytårskurene, som trækker mange besøgende.

- I dag ved køberne, hvad de vil have. De har været på nettet for at søge oplysninger og har sædvanligvis snævret det ind til et par modeller, som de er interesseret i.

Annonce

I Kina

Jakob Høi-Nielsen er uddannet markedsføringsøkonom og har gået på universitet i Kina, hvor han også var ansat i virksomheden Dantherm, der arbejder med ventilation. Efter hjemkomsten til Danmark arbejdede han i Dansk Supermarked i syv år. Han var afdelingschef og havde i perioder 120 personer under sig. Nu har han fem.

Det var et spændende arbejde - især da han var med til at omdanne A-Z i Herning til Bilka. Men det blev mindre sjovt at arbejde i Dansk Supermarked, da virksomheden blev mere topstyret, når det drejede sig om priser og sortiment.

- Da jeg ikke længere selv måtte købe kaffe i Holland og toiletpapir i Polen, blev det mindre sjovt, og så fik jeg nok den her 30 års krise. Jeg tænkte, at jeg da lige skulle prøve at sælge biler - ellers ville jeg nok på et tidspunkt fortryde, at jeg ikke havde givet det en chance. Det er syv år siden og jeg har ikke fortrudt et sekund. Ikke en gang et halvt sekund. Det er jo en fantastisk spændende tid at være i branchen. I 100 år har bilerne jo i princip ikke ændret sig, men nu er vi i gang med den store overgang til el.

- Du skal vel overtage efter dine forældre, Lajla og Erling Høi-Nielsen?

- Det har jeg ingen kommentarer til på nuværende tidspunkt.

Annonce

Kunder i butikken

Der er gået 45 minutter, siden Jakob Høi-Nielsen tog butterflyen på og sagde goddag til journalisten. Han er begyndt at sende blikke mod indgangen, for der er kunder i butikken. Mange kunder. Det ene par efter det andet går gennem døren, og selv om de fleste bare er kommet for at se den nye Peugeot 208 og få et glas champagne med kransekage, så er det begyndt at rykke i salgschefen. Det er tydeligt, at han gerne vil ud og tale med gæsterne. At sælge 100 biler på en måned - flere end tre om dagen - gør man ikke ved at sidde i kundeafsnittet og tale med journalisten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce