Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Jonas og Emil bringer morgenhyggen til døren

Jonas Barnkob, til venstre, og Emil Wismann Kirkebæk-Jensen får brødet leveret fra Kajs Bageri og sælger det videre til kunder i Sønderborg-området. Foto: Timo Battefeld
Jonas Barnkob og Emil Wismann Kirkebæk-Jensen har startet virksomheden Morgenhygge.dk, som bringer frisk morgenbrød til kundernes dør. På to uger er iværksætterne blevet overrasket over interessen for udbringning af morgenbrød.

Sønderborg: Midt i coronakrisen har 30-årige Jonas Barnkob fra Dybbøl og 21-årige Emil Wismann Kirkebæk-Jensen fra Gråsten valgt at starte et firma op sammen. De har etableret virksomheden Morgenhygge.dk, som bringer frisk morgenbrød ud til kunder i Sønderborgområdet i weekenden.

Det var Jonas Barnkob, der fik ideen til morgenbrød som take away.

- Jeg fik ideen i bilen på vej hjem fra arbejde. Hvis man kan få pizza som take away, hvorfor kan man så ikke få morgenbrød som take away. Tænk at få morgenbrødet leveret direkte til døren. På de ti minutter, det tog at køre hjem, faldt ideen og konceptet på plads i mit hoved, fortæller Jonas Barnkob.

På trods af coronakrisen valgte han at gå i gang med ideen.

- Jeg kunne lige så godt føre det ud i virkeligheden i stedet for at gå og tænke på det, siger Jonas Barnkob.

Han spurgte sin ven og kollega Emil Wismann Kirkebæk-Jensen, om han ville stå for hjemmesiden. Emil synes ideen var så god, at han gik med i firmaet. De arbejder begge fuldtid på Danfoss Drives i Gråsten, og arbejder med Morgenhygge.dk i fritiden. Danfoss Drives har givet Emil, som er softwareudvikler, og Jonas, som arbejder i udviklingsafdelingen, lov til sidebeskæftigelsen.

De to bag Morgenhygge.dk

21-årige Emil Wismann Kirkebæk-Jensen er fra Nyborg men flyttede til Als, da han fik læreplads som softwareudvikler på Danfoss Drives i Gråsten. Han blev udlært i år og er nu fastansat på Danfoss Drives. Han er bosat i Gråsten og er desuden deltager i årets X Factor på TV 2.

30-årige Jonas Barnkob bor i Dybbøl sammen med sin hustru og to børn. Han er Danfoss A/Svalidation responsible i udviklingsafdelingen på Danfoss Drives.

Annonce

Vil udvide til Als

Morgenhygge.dk har lavet en aftale med Kajs Bageri, hvor brødet kommer fra. Kunden får brødet til samme pris som hos bageren og betaler for fragten på 28 kroner. Kunden kan også bestille tilbehør som marmelade og ost. Morgenhygge.dk har haft åbent i to weekender.

- Sidste weekend var vores første officielle weekend. Vi havde 80 bestillinger, så det er stukket helt af. Vi blev nødt til at få hjælp af venner, siger Emil Kirkebæk-Jensen.

Morgenhygge.dk bringer morgenbrød ud i området under postnummer 6400 lørdag, søndag og helligdage mellem klokken 6.00-8.30. Man skal bestille senest dagen før klokken 22. Konceptet vil fortsætte efter coronakrisen er slut.

- Vi planlægger at udvide, så vi også bringer ud på Als. Vi vil gerne have aftaler med lokale bagere. Det er også ideen i Morgenhyggge.dk at støtte de små bagere. Det er sjovt og spændende at få lov til at gøre det her. Vi tager selv læsset og bygger noget godt op. Med tiden vil vi ansætte chauffører og bude, siger Emil Wismann Kirkebæk-Jensen.

Morgenhygge.dk vil samarbejde med lokale bagere. Foto: Timo Battefeld
Til daglig er de Danfoss-arbejdere. I weekenden står de tidligt op og bringer brød ud. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce