Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Juleværksteder popper op i Perlegade

Rie D. Brodersen gør en del i papirarbejde og har stået for udsmykningen af vinduerne ud mod Perlegade. Foto: Henrik Rath
Kommunens beskyttede værksteder, Væksthuset under psykiatrien og den forberedende grunduddannelse, FGU i Sønderborg, samler kræfterne om salg og udstilling af deres varer i Perlegade 46 fra fredag og frem til jul.
Annonce

Sønderborg: På fredag kl.10.00 bliver dørene til Perlegade 46 - den tidligere skobutik Deichmann i gågaden - lukket op til en verden med alt det brugerne af kommunens beskyttede værksteder kan lave i både papir, træ, metal, glas og keramik.

- Det meste er med juletema, men vi har også andet der kan inspirere til gaver, fortæller Betina Nættermann, som er ansat på værkstedet Søndervang og fik ideen til salgssamarbejdet og tilføjer:

- Vi får lavet en masse flotte ting, som vi gerne vil ud og vise og sælge. Det er lidt svært her under corona, men de her lokaler er tilpas store, og vi må lukke op til 40 ind ad gangen.

Også mundbind med forskellige motiver vil være at finde.

Annonce

Skole med skyline

Blandt udstillerne er desuden elever fra produktionsskolen FGU Sønderborg. Her har man også tænkt i julegaveidéer.

- Vi har blandt andet tasker med et skyline-tryk (silhuet red.), af byen med Alsik og de øvrige karakteristiske bygninger. Også krus og andet kommer der til, siger Pia Schlott fra skolen.


Vi får lavet en masse flotte ting, som vi gerne vil ud og vise og sælge. Det er lidt svært her under corona, men de her lokaler er tilpas store, og vi må lukke op til 40 ind ad gangen.

Betina Nættermann


Er man den lidt nostalgiske type, kan man glæde sig til et lille museumshjørne i lokalet, hvor der vil være udstillet de gamle Disneyfigurer fra den gang isenkræmmer Lorenz Andersen havde juleudstilling bag store glasruder i et indhak ved butikken i Jernbanegade.

Butikken åbner, som sagt på fredag, og lukker og slukker onsdag den 23. december, når julehandlen er slut.

Simon Kaad (t.v.) og Torben Hess har travlt med at gøre rent og indrette til åbningen på fredag. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce