Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kedde har æren for mange ægteskaber

Der blev til mange gode snakke i baren lørdag aften. Foto: Kim Holm

Lørdag aften stod i nostalgiens tegn, da det kendte Christiern II i Lille Rådhusgade genopstod for en aften. Her var tidligere medarbejdere genforenet med stedets tidligere gæster.

Annonce

Sønderborg: Den 28. november 1983 åbnede værtshuset Christiern II i Lille Rådhusgade og det blev hurtigt et af de steder, man skulle hen. Stedet fik kælenavnet Kedde Total.

Fra 1995 og frem til lukningen i 2004 var Christiern II desuden diskotek og henvendte sig nu også til det yngre publikum. Siden har huset haft flere forpagtere og navne. Den 1. januar i år overtog Filip Andersen forpagtningen og huset fik navnet "Bob's".

Lørdag aften var tiden dog for en stund skruet tilbage til 80´erne og 90´erne, hvor tidligere medarbejdere på Christiern II mødtes til genforeningsfest for at mindes de gode gamle dage og få noget godt på tallerkenen og i glasset.

- Mit gamle personale har flere gange spurgt mig, om jeg ikke ville lave en genforeningsfest, og det sker nu. 34 bartendere, serveringspiger og dørmænd, herunder den legendariske Micki Rocker og mange flere deltager, så det bliver en nostalgisk aften på mange måder. En aften for alle, der vil mærke historiens vingesus og opleve, hvordan det var at gå i byen tilbage i 1980´erne, 90´erne og 00´erne. Hele aftenen bliver der spillet 80´er og 90´er musik, og der bliver god mulighed for at få en snak om gamle dage og møde kendte ansigter fra bylivet i Sønderborg, sagde Bjarne Bjarne Koch, der er nuværende ejer af bygningen og tidligere indehaver af Christiern II, før festen blev skudt i gang.

Personalet 2019. Foto: Kim Holm
Annonce

Dengang var det sjovt at gå i byen

- Vi vil vise, hvordan det var at gå i byen tidligere. Dengang hvor værtshuset havde lov til at holde åbent til kl. 9.00 næste morgen. Det var noget helt andet at gå i byen. Dengang gik man i byen for at møde hinanden ansigt til ansigt. Nu foregår det meste på Facebook og datingsider. Vi har helt sikkert været skyld i mange gode ægteskaber gennem årene, som blev resultatet efter at de havde mødt hinanden her, siger Bjarne Koch.

Efter besøgstallet at dømme var arrangementet en stor succes og man håber, at kunne gøre arrangementet til en årlig tradition.

- Det er en rigtig god idé at lave sådan en aften, hvor vi for alvor kunne finde minderne fra de gode gamle gå-i-byen-dage frem. Dengang var det noget helt andet at gå i byen. Mange kendte hinanden og der var altid en god stemning. Måske er jeg blevet for gammel, men det er ikke det samme mere. Så nu vil jeg nyde aftenen og se, hvor mange jeg kan kender af dem, der møder op, sagde Christian Larsen, der var en af de første, der kom ind i varmen til en rejse på Memory Lane.

Personalet fra de gode gamle dage. Foto: Kim Holm
Stemningen var i vejret. Foto: Kim Holm
Se mig lige i øjnene. Foto: Kim Holm
Der blev snakket gamle dage. Foto: Kim Holm
Der var gang i baren lørdag aften. Foto: Kim Holm
Der var også blomster og gave til Bjarne Koch. Foto: Kim Holm
Der var gensynsglæde i luften. Foto: Kim Holm
Tiden var skruet tilbage til 80érne og 90érne. Foto: Kim Holm
Der var masser af kram til alle. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Nye sosu-hjælpere

Annonce