Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kim tog springet som 60-årig: Forlod Danfoss og blev gallerist og kunstner

Et lærred forandrede Kim Flinks liv for fire år siden. Foto: Jens Eilertsen
Kim Flinks liv ændrede sig for fire år siden, da han fik et lærred i julegave. Hans kreative side begyndte at tage over og han brændte ud på jobbet. I dag er han gallerist og han griber ved enhver lejlighed penslen.
Annonce

Sønderborg: Kim Flink gjorde i 2019 noget, de færreste plus 60-årige tør. Han forlod et godt job for at blive kunstner og gallerist. I 20 år havde han haft den samme stilling hos Danfoss - en stiling, som han altid havde fundet sig godt tilpas i. Men noget gjorde, at han begyndte at føle sig udbrændt, og da han fik en god fratrædelsesordning - noget han roser Danfoss og sin tidligere chef for - tog han springet.

Mens han følte sig stadig mere udbrændt i jobbet på Danfoss, tændtes en ild, der brædte for kunsten. Og den blev stadig stærkere. Ilden blev tændt, da han for godt fire år siden fik lærred, pensler og farver i julegave. Det gjorde, at den kreative side begyndte at tage over.

Kim Flink begyndte at male - tit til langt ud på natten. Han følte sig grebet af kunsten og glemte i de sene nattetimer, at han skulle op på arbejde. Det kunne ikke fortsætte.

Annonce

Åbnede galleri

Det var derfor, han i 2019 forlod Danfoss, og fra maj til august åbnede han pop-up Galleri Flink i den tidligere Fætter BR, Perlegade 57. I år har han åbnet Galleri Sønderborg permanent på samme adresse, og 16 kunstnere udstiller deres værker. Det tal vokser i august til 18. Kunstnerne lejer en væg, og Kim Flink står for driften. Hver anden måned kommer der nye kunstnere ind.


Jeg åbnede det her galleri, fordi jeg synes, at fritidskunstnere manglede et sted at udstille. Der er mange dygtige, og de fortjener et sted at vise deres kunst - i stedet for bare at have den stående hjemme

Kim Flink


Men åbningen var ikke let. Der var omklædningskabiner, som skulle fjernes, og der skulle bores 280 huller i beton til de skinner, der skulle sættes op for at sikre det helt rigtige og vigtige lys. Kim Flink og kæresten arbejdede hårdt hen over julen for at få det hele på plads til Galleri Sønderborg.

Annonce

60 gæster

Da ugeavisen besøger galleriet en torsdag klokken 14, fortæller Kim Flink, at der allerede har været omkring 60 inde og kigge på værkerne. Han gør meget ud af at fortælle alle kunderne, at værkerne på væggene altså kommer fra fritidskunstnere og at kunsten sælges til under det, han kalder "galleripriser". Kunstnerne i Perlegade forlanger mellem 2500 og 18.000 kroner for deres værker.

Mens kunstinteresserede kigger inden for, står Kim Flink ved sit staffeli og arbejder - det giver en rigtig god stemning og følelsen af at være i et arbejdende værksted. Der mangler kun et lille caféhjørne med rødvin og ost, men det kan den 61-årige sønderborger ikke lige overskue i øjeblikket.

- Jeg åbnede det her galleri, fordi jeg synes, at fritidskunstnere manglede et sted at udstille. Der er mange dygtige, og de fortjener et sted at vise deres kunst - i stedet for bare at have den stående hjemme. Men det har ikke været let, for jeg er ikke forretningsmand, og havde nok kunstnerkasketten på, da vi begyndte. Derfor har jeg også været tvunget til at skrue prisen for en væg op og jeg har taget kommission, hvis der var en kunstner, som solgte godt.

Annonce

En grim tid

Kim Flink holdt lukket i juni efter at han stod tre uger i galleriet uden at en eneste person kiggede ind. Det er en tid, han ikke kan lide at tænke på, for hele hans store satsning på lokal kunst var ved at falde på gulvet. Men i dag er han igen glad - der har trods alt været 60 inde at kigge denne torsdag.

- Det er berigende at stå her og møde mange mennesker, fortæller den 61-årige galleriejer.

Annonce

En sjov historie

- Har du oplevet noget specielt i galleriet?

- Der er hele tiden gode oplevelser, men jeg husker mest et par et par fra Haderslev. De kiggede ind i galletiet, og da de blev budt inden for, gik de lige over til et par ravne i metal, der er lavet af Erling Mørk. Parret var på udkig efter noget specielt at tage med hjem fra Sønderborg, og da de hed Ravn til efternavn og var på udkig efter en sølvbryllupsgave, faldt de helt for de to ravne. Det var i øvrigt viceborgmesteren fra Haderslev, fortæller Kim Flink.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce