Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ejerens opsparing er væk - kiosk fra 1944 lukningstruet

Kent Hansen har brugt sin opsparing og må måske lukke Petit. Foto: Jens Eilertsen
Antallet af kunder er faldet dramatisk i Petit, og indehaver Kent Hansen må lukke, hvis han ikke kan få coronahjælp. Han er ikke optimistisk, fordi Petit ikke er tvangslukket.
Annonce

Sønderborg: Det er 76 år siden, kiosken Petit åbnede i Jernbanegade - ejeren Kent Hansen vil være overrasket, hvis den overlever de næste 76 dage. Selv om Petit må holde åbent, så mangler kunderne og omsætningen. Kent Hansens opsparing er brugt, og hvis ikke kan kan få del i hjælpepakkerne, så lukker bymidtens sidste kiosk meget snart.

Kent Hansen er VVS-uddannet og har arbejdet som halbestyrer i Ulkebøl, men for 13 år siden overtog han Petit. Det har gennem årene været en fornuftig forretning, men efter nedlukningen af Danmark er det kun gået en vej. Omsætningen falder hele tiden, og nu mangler der penge til husleje, løn, dankortautomat, forsikringer og andet.

Annonce

Så lukker jeg

- Jeg har bedt revisoren undersøge, om jeg kan få del i en hjælpepakke - men de siger jo nok, at det kan jeg ikke, fordi jeg ikke er tvangslukket. Får jeg ikke hjælp, så lukker jeg. Det er jo sådan, at man skal lave en revisorerklæring for at få hjælp, og den koster altså 8000 kroner - også selv om man så ikke får hjælpen.


Jeg har bedt revisoren undersøge, om jeg kan få del i en hjælpepakke - men de siger jo nok, at det kan jeg ikke, fordi jeg ikke er tvangslukket. Får jeg ikke hjælp, så lukker jeg.

Kent Hansen


- Det er i øvrigt vanskeligt at finde ud af reglerne for hjælp, det siger selv revisorerne. Hvis der er nogen, der kan finde ud af det, må de meget gerne komme herned til mig og hjælpe, siger Kent Hansen.

Annonce

Vi er her - endnu

Den 54-årige kioskejer viser en liste over kunder. Antallet har den seneste tid ligget mellem 62 og 72 om dagen. Det plejer ifølge Kent Hansen at være tre til fire gange så højt.

- Nogle ved ikke, vi har åbent, andre er bange for at komme her. Men nu vil jeg gerne gennem jer fortælle, at vi altså er her - endnu.

Annonce

6000 pakker

- Mange køber kun en pakke cigaretter, og den tjener jeg to kroner på. Jeg skal altså sælge 6000 pakker for at betale huslejen. Cigaretterne steg jo for kort tid siden med 15 kroner, og det havde været anstændigt, hvis vi kioskejere havde fået en lille del af stigningen, fordi folk straks begyndte at køre til Tyskland for at købe ind, men sådan blev det ikke. Cigaretterne stiger igen med fem kroner, som også går i statskassen.

- Og så skal vi i øvrigt til at investere i afskærmning, for fra 1. april må cigaretterne ikke være synlige. Hvis jeg overlever det her, kan det godt være, at jeg stopper med salg af cigaretter og tobak, siger Kent Hansen.

Annonce

Tilbage over alt

- Jeg plejer også at sælge mange flere blade og aviser, men de må jo ikke længere ligge i venteværelser hos læger og tandlæger, og det kan jeg godt mærke.

- Min sidste indtægtskilde er spil, som også er nedadgående. Stadig flere spiller på nettet, så jeg er ekstra hårdt ramt. Jo, der kommer da også en og køber en sodavand en gang imellem, men det er altså ikke så tit, siger Kent Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce