Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kirkens Korshær mister millioner i indtægter: Vivi beder om hjælp til at holde liv i varmestue

Kirkens Korshær har bedt den lokale leder i Sønderborg kigge på besparelser, men Vivi Ravnskjær Terp håber, at hun i stedet kan få private og lokale virksomheder til at støtte arbejdet i varmestuen. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Ekstra støtte fra Sønderborg Kommune er ikke nok. Kirkens Korshær i Sønderborg er nødt til at finde flere penge og forsøger sig nu med lokal indsamling.
Annonce

Sønderborg: - Situationen er alvorlig. Vi mangler penge til husleje, varme, mad og kaffe, og hvis vi ikke gør noget, vil varmestuen lukke.

Sådan lyder den dystre forudsigelse fra lederen af Kirkens Korshær i Sønderborg, Vivi Ravnskjær Terp.

Hun har brug for mindst 50.000 kr. i måneden for at kunne holde varmestuen i Vøl-Bogade i Sønderborg åben og appellerer nu til privatpersoner og virksomheder i Sønderborg-området om hjælp. Kirkens Korshær har startet en indsamling via MobilePay.

Årsagen er samfundets lange nedlukning, som hver uge koster Kirkens Korshær 2,5 mio. kroner i tabte indtægter fra organisationens mange genbrugsbutikker. Det er penge, som går til drift af varmestuer landet over.

Annonce

Kommunens støtter

Det er ellers kun 14 dage siden, JydskeVestkysten kunne fortælle, at sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har besluttet at hjælpe den lokale varmestue.

- Vi støtter med op til 190.000 kr. Varmestuen udfører en vigtig samfundsopgave, begrundede Helge formanden Larsen (S) et ekstraordinært tilskud.

Pengene dækker løn til varmestuens ansatte i februar og marts. Men Kirkens Korshær mangler stadig midler til husleje og madvarer.

- På nationalt plan arbejder Kirkens Korshær på at finde løsninger, men det ændrer ikke på, at vi lige nu har mistet 25 millioner kr. i indtægter fra vores 240 lukkede genbrugsbutikker, og at vi derfor står foran store besparelser, forklarer Vivi Ravnskjær Terp.

Annonce

25 kr. for et måltid

Varmestuen i Sønderborg serverer dagligt mad 60-70 personer. Frokost eller en varm ret koster 25 kr. inklusiv kaffe.

Kunne I ikke sætte prisen op?

- Nej. Vores brugere har i forvejen ikke har ret mange penge. De kan og skal ikke betale mere, mener den lokale korshærsleder, som indtrængende beder alle overveje at støtte stedet:

- Privatpersoner, kirker, banker, virksomheder, loger – der er brug for støtte fra alle, så de allermest udsatte kan blive ved at få et måltid mad, en kop kaffe og en snak og være af et fællesskab i stedet for at sidde alene, fremhæver Vivi Ravnskjær Terp.

Driften af Kirkens Korshærs varmestue på Vøl-Bogade koster årligt to millioner kroner. Sønderborg Kommune yder et fast tilskud på 180.000 kroner årligt, men gav også efter den første nedlukning sidste forår et ekstraordinært tilskud på 300.000 kr.

Salg fra genbrugsbutikkerne bidrager normalt med knap en million kroner til driften af varmestuen.

Varmestue og herberg

Foruden varmestue og genbrugsbutik i Sønderborg driver Kirkens Korshær også herberget Alberta for voksne hjemløse og ungdomsherberg Alma for hjemløse mellem 18 til 35 år.

Donationer til varmestuen kan ske via MobilePay 17 19 37 eller ved henvendelse til korshærsleder Vivi Ravnskjær Terp på tlf. 5455 8759.


På nationalt plan arbejder Kirkens Korshær på at finde løsninger, men det ændrer ikke på, at vi lige nu har mistet 25 millioner kr. i indtægter fra vores 240 lukkede genbrugsbutikker, og at vi derfor står foran store besparelser.

Vivi Ravnskjær Terp, leder Kirkens Korshær Sønderborg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce