Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kleinschmidt klar som borgmesterkandidat

Stephan Kleinschmidt står øverst på stemmeseddel hos Slesvigsk Parti til efterårets kommunelvalg. Foto: Timo Battefeld
Efter opstillingsmøde står det klart, at fire nuværende byrådsmedlemmer for følgeskab af mindst otte kandidater, når der er kommunalvalg til november.

Sønderborg: Fire ud af Slesvigsk Partis fem byrådsmedlemmer havde allerede meldt sig klar til genvalg til kommunalvalget i 2021.

Nu får Stephan Kleinschmidt, Gerhard Bertelsen, Christel Leiendecker og Kirsten Bachmann følgeskab af mindst otte kandidater, ligesom flere kan komme til.

Alle 12 indstillede kandidater blev i aftes enstemmigt valgt som byrådskandidater og placeres på stemmesedlen til kommunalvalget til november.

Som i tidligere kommunalvalg opstilles Christan W. Hansen, Arno Knöpfli, Rainer Naujeck og Jan Georg Hoff. Sidstnævnte vikarierede for Stephan Kleinschmidt, da han gik på barsel i 2019.

Blandt de nye er Tom Holden Jensen, der sad i byrådet for Venstre i to perioder fra 2010 til 2017 og Niels Pallesen, der har været folkevalgt til byrådet i Sønderborg fra 1994 til 1997.

Også tidligere spidskandidat for Kristendemokrater Poul Harald Holm og Marion K. Hansen kan findes på stemmesedlen.

Annonce

Vil bygge bro

På opstillingsmødet pegede Slesvigsk Parti peget på Stephan Kleinschmidt som spidskandidat. Han er dermed klar til endnu et borgmesterkandidatur.

- Det er allerede nu et stærkt hold med en god geografisk spredning, og vi er klar til at samarbejde og indvirke positivt på erhvervsudvikling, menneskers trivsel og lysten til at flytte hertil. Skal det lykkes kræver det, at vi tør tænke stort og visionært og er villige til at prioritere bredt: byudvikling, mangfoldige kulturtilbud, turisme, vækstrammer til virksomhederne, attraktive uddannelsesmuligheder, gode skoler og dagtilbud. Det er helheden der tæller. Det vil jeg gerne stå i spidsen for som Slesvigsk Partis bud på en borgmesterkandidat, siger Stephan Kleinschmidt og fortsætter:

- Det er fortsat målet at samle byrådet i én stor konstituering, som jeg står i spidsen for. Jeg vil bygge bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce