Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Knæ spændte ben for ishockeykarriere - nu masserer Steen sønderborgerne

Steen Ingvorsen holder stadig med Rødovre, når holdet er på isen. Foto: Jens Eilertsen
Steen Ingvorsen har åbnet Æblegades Krop og Velvære og er klar med hjælp til personer med lige fra nakke- og skulderproblemer til stress. Han tilbyder også massage til gravide, nybagte mødre og par.
Annonce

Sønderborg: Steen Ingvorsen står klar i Æblegade til at tage imod kunder i den nye klinik Æblegade Krop og Velvære. Han har har slået dørene op ved siden af Frisørhuset Iris og fortæller, at der også åbner en negleklinik inde ved siden af. Der er således i fremtiden mulighed for at lavet hår og negle og så få massage under samme tag.

- Det bliver da en oplagt gavekortidé til konen eller kæresten, siger den tidligere ishockeystjerne fra Rødovre.

Steen Ingvorsen er 47 år og i tiden i Rødovre var han ved at gøre karriere inden for ishockey. Men kampen på isen er hård ved kroppen, og efter ni operationer - fortrinsvis i knæene - opgav han sporten. På det tidspunkt havde han spillet på juniorlandsholdet.

- Lægerne sagde, at hvis jeg ville kunne gå, når jeg blev gammel, så skulle jeg stoppe med at spille ishockey. Det lyttede jeg naturligvis til - det var ikke let at stoppe efter 14 år på isen. Men det var det rigtige at gøre, siger Steen Ingvorsen, da vi møder ham i den lille klinik.

Det hele stoppede i 1994-95 efter to operationer. Steen Ingvorsen var bare 23-24 år. I dag har han ikke mén - han træner og løber gerne i naturen.

Når den nye klinikindehaver ser ishockey, så kribler det stadig for at komme på isen. Men han erkender, at sporten er fortid for ham - nu nøjes han med at kigge på. Det gør han så til gengæld også så tit, han kan.

Da ugeavisen talte med ham, var det lige før en kamp mellem Rødovre og Sønderjyske, og Steen Ingvordsen skulle overvære kampen - og havde ikke noget imod at indrømme, at han altid holder med Rødovre. Også selv om han nu bor i "Sønderjyske-land". Han har stadig noget for sin gamle klub, som bare ikke vil slippe.

Lægerne sagde, at hvis jeg ville kunne gå, når jeg blev gammel, så skulle jeg stoppe med at spille ishockey. Det lyttede jeg naturligvis til, men det var ikke let at stoppe efter 14 år på isen. Men det var det rigtige at gøre.

Steen Ingvorsen

Annonce

Vil gerne hjælpe

Efter gymnasiet tog Steen Ingvorsen en uddannelse inden for skibsproviantering, men han fik stadig mere lyst til at arbejde med mennesker. Derfor uddannede han sig til fysiurgisk sportsmassør og neurofysiologiassistent.

Det var uddannelsen, som bragte ham til Jylland, hvor han først arbejdede syv år på Vejle Sygehus og senere to år på Sønderborg Sygehus. Senest arbejdede han i spa'en på Alsik, og der var her, han mødte kæresten Rikke Højlund, der også skal arbejde i den nye klinik.

- Jeg vil gerne arbejde med mennesker - gøre noget godt for andre mennesker, der har skulder- eller nakkeproblemer eller som er stressede, siger Steen Ingvorsen, der hævder, at man kommer langt med massage. Han har også kontakt til en personlig træner.

Annonce

For par

Steen Ingvorsen siger, at en af de ting, klinikken vil slå sig op på, er massage til par, gravide og nybagte mødre. Det kan lade sig gøre, fordi han er i klinikken sammen med kæresten. I et af klinikkens hjørner står der en kravlegård til små børn - og det ser man ikke i andre klinikker, hævder den 47-årige massør.

Klinikken tilbyder også cupping, der blandt andet kan bruges af sportsfolk. Ved at sætte sugekopper på kroppen, kan blodcirkulationen øges og gammelt bindevæv fjernes - det er en form for lovlig doping, siger Steen Ingvorsen. Cupping giver blå mærker, men det er ikke farligt, lover klinikindehaveren.

Et andet tilbud er lysterapi med syv farver til personer, som gerne vil have gang i blodomløbet.

Steen Ingvorsen har datteren Silje på 11 år og sønnen Noah på 10 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce