Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kommunen jubler over 41 ugers sommerhusudlejning

Sønderborg Kommune er glade for, at man fortsat kan udleje sommerhus i 43 uger om året, da de mener, at de gavner turismen. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Sønderborg Kommune glæder sig over, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) vil fortsætte med at tillade udlejning af sommerhuse i 41 uger om året.
Annonce

Sønderborg: Der er jubel i Sønderborg Kommune efter, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) har gjort det klart, at det fremover også skal være tilladt med udlejning i af sommerhuse 41 af årets 52 uger.

Sønderborg Kommune og Destination Sønderjylland har fokus på helårsturisme, og derfor vækker det glæde, at erhvervsministeren ikke har fulgt anbefalingen fra Erhvervsstyrelsen om udlejning af sommer huse i op til 35 uger om året.

- Vi er meget glade for, at forslaget er lagt ned igen, for det ville have fået stor betydning for tilgængeligheden af udlejningssommerhuse uden for højsæsonen og dermed påvirke kommunes helårsturisme. Vi har i de seneste år oplevet en meget positiv udvikling i turismen, og sommerhuskapaciteten er tæt på fuldt udnyttet i højsæsonen. Samtidig oplever vi en stigende interesse for Sønderborgs-området uden for højsæsonen, og flere turister besøger området i løbet af efteråret og vinteren, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Annonce

Kontaktede ministeren

Sønderborg Kommune er en af de kommuner, der har reageret på Erhvervsstyrelsens forslag om at begrænse danskernes sommerhusudlejning til 35 uger om året. Det skete ved, at borgmesteren og viceborgmesteren tog kontakt til ministeren i forrige uge. Årsagen er, at sommerhuse er den største og mest populære ferieform i Sønderborg-området og udgør med mere end 500.000 overnatningerne årligt 40 procent af de samlede overnatninger i kommunen.

Ønsket om at holde fast i de 41 ugers mulighed for udlejning af sommerhuse er ikke blevet mindre aktuel i forbindelse med cornoakrisen.

- Coronasituationen har stor betydning for turismeerhvervet, der har været hårdt presset i 2020. Vi forventer, at turismen også vil være påvirket i de kommende år i forlængelse af Covid-19 pandemien. Det vil give nye turist-mønstre, og her har sommerhusområderne stor betydning for fortsat at kunne tiltrække både danske og udenlandske – særligt tyske turister. Det gælder i særlig grad for Sønderborg Kommune, hvor der er mange sommerhuse, og derfor er det vigtigt, at vi ikke få færre ugers udlejning, siger Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk Parti), formand for kultur, idræt, handel og turisme.

Annonce

Store sommerhuse

Store sommerhuse Sønderborg Kommune har i sit høringssvar også reageret på Erhvervsstyrelsens forslag om etableringen af større sommerhuse på mere end 150 kvadratmeter sker samlet og i forlængelse af eksisterende sommerhusområder. Sønderborg Kommune mener, at den regulering i dag allerede varetages gennem kommunernes lokalplaner, som skal godkendes politisk.

- Vi er bekymret for, at forslaget kan forhindre investorer i at gå ind i konkrete projekter, for den nye anbefaling om store sommerhuse vil begrænse placering og mulighederne for at udvikle kapaciteten i eksisterende sommerhusområder. Samtidig vil en ny begrænsning få betydning for de planer, der allerede er for udviklingen af sommerhusområder i Sønderborg Kommune, siger Erik Lauritzen.


Vi har i de seneste år oplevet en meget positiv udvikling i turismen, og sommerhuskapaciteten er tæt på fuldt udnyttet i højsæsonen. Samtidig oplever vi en stigende interesse for Sønderborgs-området uden for højsæsonen, og flere turister besøger området i løbet af efteråret og vinteren.

Erik Lauritzen, borgmester i Sønderborg Kommune (S)
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce