Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kommunen vil udvikle kulturnatten: Styregruppe siger nej tak

Tusindvis tager til Sønderborg, når over 100 foreninger viser sig frem på Kultur- og Idrætsnatten omkring havnen i Sønderborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Sønderborg Kommune vil bruge 35.000 kroner på at udvikle Kultur- og Idrætsnatten, men formanden bag kulturnatten er imod at bruge penge på konsulentarbejde.
Annonce

Sønderborg: Den populære Kultur- og Idrætsnatten trækker hvert år mellem 20.000 og 30.000  mennesker til havneområdet i Sønderborg.

Arrangementet blev i år aflyst på grund af corona, og Sønderborg Kommune ønsker derfor at bruge dette års tilskud på udvikling af kulturnatten.

- Vi skal bevare en kultur- og idrætsnat, som lever op til borgernes forventninger om en moderne kulturnat. Aflysningen i år har givet os en ufrivillig mulighed for at omprioritere de afsatte midler til at udvikle kulturnatten, og jeg glæder mig til at se de udviklingsmuligheder, der dukker op i processen. De midler, vi sætter af, skal løfte vores fælles event, siger Stephan Kleinschmidt (Sl.P.), der er formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme.

Sønderborg Kommune støtter hvert år kulturnatten med 170.000 kroner. Udvalget har besluttet, at indstille til byrådet, at dette års tilskud deles i fire puljer. 35.000 kroner skal bruges til en udviklingsprocess, mens der skal bruges 45.000 årligt i 2021, 2022 og 2023 til at virkeliggøre udviklingsplanen.

Annonce

Frivillig skal inddrages

Det glæder Erik Rosenbæk Bollerslev, der er formand for styregruppen, at dette års tilskud tilfalder kulturnatten, selvom den ikke blev til noget i år. Men han ville gerne bruge pengene anderledes.


Det er ganske fornuftigt at kigge på, hvordan kulturnatten kan udvikles, men hvorfor skal vi bruge 35.000 kroner på konsulenter.

Erik Rosenbæk Bollerslev, formand


- Problemet er, at de vil putte pengene i en udviklingspulje. Vi har brugt en masse frivilligt arbejde på at udvikle Kultur- og Idrætsnatten hen over 20 år uden at få en krone for det. Det er ganske fornuftigt at kigge på, hvordan kulturnatten kan udvikles, men hvorfor skal vi bruge 35.000 kroner på konsulenter, siger Erik Rosenbæk Bollerslev.

Kultur- og Idrætsnatten har foregået 22 gange. Det er en styregruppe, som står for arrangementet. I 2019 stillede 129 foreninger og aktører op med boder og stande.

- Vi vil gerne være med i en udvikling. Men det skal være foreningerne, der skal være med til at udvikle i stedet for, der kommer en konsulent udefra, der skal fortælles os om et eller andet. Vi har været gode til at lave nye tiltag og skrælle det fra, der ikke kunne holde længere, siger Erik Rosenbæk Bollerslev.

Byrådet har sagen på sin dagsorden den 25. november.

Kultur- og Idrætsnattens styregruppe skal sammen med folkeoplysningsudvalget og udvalget for kultur, idræt, handel og turisme deltage i udviklingsarbejdet.

Sønderborg Kommune forventer, at det sker i 2020.

Kultur- og Idrætsnatten

Kultur- og Idrætsnatten begyndte for 22 år siden i anledning af Dansk Idrætsforbunds 100 års jubilæum. 10 udvalgte byer havde i den anledning en idrætsnat, og det var en succes i Sønderborg, som man valgte at videreføre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce