Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kongeskydning med store overraskelser

Leif Larsen i midten blev skyttekonge 2020 i Sønderborg. Til venstre ses kronprins Hardy Beck og på den anden side prins Tage Christensen. Privatfoto
Løjtnant Leif Larsen blev skyttekonge ved Borgerforeningens og Skyttelaugets kongeskydning. Ligeså overraskende blev Hardy Beck og Tage Christensen henholdsvis kronprins og prins.
Annonce

Sønderborg: Borgerforeningens og Skyttelaugets kongeskydning 2020 vil blive husket i historien som en alternativ skyttefest, hvor selve kongeskydningen var i fokus og uden orkestermusik og optog gennem byen med efterfølgende modtagelse af borgmester Erik Lauritzen på rådhuset. Det sidstnævnte på grund af Corina-restriktioner.

Men kongeskydningen 2020 vil også blive husket for flere store overraskelser. De sidste tre års skyttekonger har haft en militær baggrund og det blev også tilfældet i år.

Den næsten 69-årige Leif Larsen blev for første gang skyttekonge efter adskillige forsøg. Den udlærte blikkenslager - født i Ejby på Fyn - var indtil Sergentskolen flyttede til Varde seniorsergent, men efter pensioneringen er han fortsat ved Hjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, hvor han er løjtnant. Ved siden af det er han tilsynsførende for Forsvarets krigergrave på Als og Sundeved. Der er ikke færre end 550 mindesten og krigergrave i området.

- Det har altid været militæret, som har interesseret mig, siger Leif Larsen, der blev skyttekonge med 30,7 point.


Det har altid været militæret, som har interesseret mig.

Løjtnant Leif Larsen, der blev ny skyttekonge i Sønderborg


Annonce

Ny skyttebroder blev kronprins

Ligeså overraskende som løjtnant Leif Larsen fra Sønderborg blev skyttekonge, ligeså overraskende var det, at den nye skyttebror, Hardy Beck fra Augustenborg, blev kronprins.

Hardy Beck er en årgang 1945 og er egentlig fra Brøns ved Skærbæk. Hans far var bager, men det var ikke noget for Hardy Beck. Han kom til Augustenborg i 1966, arbejdede som håndværker ved Hanssons byggerier, læste til byggeteknikker på Håndværkerskolen og blev konstruktør ved Jacobsen i Ulkebøl,  inden han blev selvstændig. Firmaet specialiserede sig for vedligeholdelse og renovering af gamle bygninger - blandt andet Jollmands Gaard på Nordals. Nu har sønnen overtaget firmaet.

Hardy Beck opnåede 29,6 point - det samme point-tal som Tage Christensen, der ligeså overraskende blev prins. Det sidste skud blev afgørende for titlerne kronprins og prins.

På de efterfølgende pladser kom: Nr. 4. Freddy Grøndahl 29,6 point, 5. Jørn Otten 29,5 point, 6. Orla Hansen 29,5 point, 7. Jens Gøttler 29,3 point, 8. Flemming Matthies 28,8 point, 9. Erling Lundsgaard 28,8 point og 10. Peter Juel-Jespersen 28,5 point.

Annonce

Resultater

De øvrige resultater: Bedste senior 60-69 år: Leif Larsen 30,7 point. Bedste senior 70-79 år: Hardy Beck 29,6 point. Bedste senior plus 80 år: Hartvig KJærgaard 27, 8 point og bedste plet: Harry Ernst 10,9 point.

I forbindelse med kongeskydningen blev advokat Thorbjørn Philippsen udnævnt til skyttebror. Helt tilbage i 2002 blev han udnævnt til rekrut og i 2003 var han for første gang med som aktiv skytte og dermed berettiget til at blive udnævnt til skyttebroder, men da han ikke har været med siden, måtte det vente til lørdagens kongeskydning. Det er lidt specielt for Thorbjørn Philippsen at gå fra rekrut til skyttebroder, når han er oberstløjtnant af reserven.

Advokat Thorbjørn Philippsen er gået fra rekrut til skyttebroder i Skyttelauget. Ved siden af er han oberstløjtnant af reserven.  Han var tidligere med i "Kasernens venner" , der kæmpede for, at Sergentskolen skulle blive i Sønderborg. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce