Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kræft satte Bennos drøm på standby: Nu har han åbnet sin ølbutik

Ben Benjamin Pfuhl har endelig åbnet sin ølbutik i Guderup. Foto: Jens Eilertsen

Guderup: Ben Benjamin Pfuhl havde travlt i foråret - han havde nemlig besluttet at føre en af sine store drømme ud i livet. Den 40-årige flymekaniker har i mange år interesseret sig for øl og især specialøl i mange år, og så traf han en beslutning: Han ville bygge en ølbutik i familiens garage på adressen Nygade 6A i Guderup. Arbejdet begyndte i december 2020.

Der var hårdt at ændre bygningen fra garage til butik, for Benno, som han altid er blevet kaldt, ville skabe en café- og klosterstemning i det nye lokale, fordi han mest handler med belgisk øl og fordi en stor del af dem er Trappist-øl brygget på klostre af munke. Han brugte også meget tid på at læse om de forskellige øl, så han kunne vejlede kunderne rigtigt.

- Når der er noget, som interesserer mig, så går jeg 100 procent ind i det. Derfor var det vigtigt for mig, at både lokalerne var stemningsfyldte, at jeg havde det rigtige udvalg og at jeg fik opdateret min viden om øl, siger Ben Benjamin Pfuhl.

Annonce

Måtte fjerne video

Det var planen, at butikken skulle åbne 22. maj i år. Alt var klart, og Guderups ølekspert gjorde meget ud af at lægge en lækker video ud på facebook, hvor han fortalte om butikken og sig selv. 10.000 så videoen, før Benno måtte tage den af og erstatte af en anden video.

Tre dage før åbningen fik Ben Benjamin Pfuhl nemlig sit livs negative overraskelse, da han gik til lægen med et modermærke, som voksede.

To dage senere blev mærket fjernet, og da der kom besked om, at der var kræft i den fjernede del, måtte han 14 dage senere igen opereres. Lægerne skar et større stykke af omkring det fjernede modermærke, og også to lymfekirtler blev fjernet. De kommende fem år skal Ben Benjamin Pfuhl gå til kontrol hvert halve år.

- Jeg kunne ikke gå en måned, efter at de havde fjernet modermærket, og stingene lod de sidde i fem uger. Det gav mig sår, der ikke ville hele, siger Benno, der var nødt til at skrue ned for de fysiske aktiviteter.

Han har tidligere løbet og cyklet meget, og han elsker at gå på jagt, at sejle og at tage ud at fiske. Men det kunne ikke lade sig gøre i et stykke tid efter turen på operationsbordet, og tiden uden fysisk aktivitet har øget vægten med 10 kilo.

Annonce

Nu er alt klart

Åbningen af butikken blev selvfølgelig også udskudt, men nu er Ben Benjamin Pfuhl i så god form, at han har slået dørene op. I første omgang torsdag og fredag fra 17-19. Den åbningstid kan udvides hen ad vejen, og det ligger også klart, at butikken vil arrangere ølsmagninger.

Benno fortæller nemlig, at flere af vennernes kærester før åbningen gjorde det klart for ham, at de altså ikke er øldrikkere. Det holdt de fast ved, til han serverede en Lambie - en vildtgæret øl - for dem. Den minder om champagne og fik kvinderne til at ændre holdning til øl.

- Nogle af vennernes veninder har endda opfordret mig til at lave en ølsmagning kun for kvinder, siger Ben Benjamin Pfuhl.

Annonce

Rejse til Belgien

Da butiksindehaveren var yngre, drak han altid spændende nye øl, når han var ude, men det var en rejse til Belgien, der gav fornyet næring til ideen om at åbne en butik med specialøl.

- Der er ufatteligt mange øl i Belgien, og vi skulle jo prøve de fleste. Mange er helt op til 12 procent, og jeg havde vel for mellem 1500 og 2000 kroner med hjem, siger Ben Benjamin Pfuhl, der roser belgierne for at være i stand til at lave stærk øl, som ikke smager sprittede.

- Da jeg havde drukket de øl, jeg havde med hjem, skulle jeg ud og købe nye, og der er da et godt udvalg her i området og over grænsen, men du kommer alligevel hurtigt igennem det og dem, du kan lide.

Da jeg havde drukket de øl, jeg havde med hjem, skulle jeg ud og købe nye øl, og der er da et godt udvalg her i området og over grænsen, men du kommer alligevel hurtigt igennem det og dem, du kan lide.

Ben Benjamin Pfuhl
Annonce

Så skaffer jeg dem

- Der er jo utallige afskygninger af øl - og jeg mener, at der er flere variationer, end når du snakker vin. Der er øl til enhver lejlighed, vil jeg påstå - og kan du ikke finde dem, du vil have her i butikken, så skaffer jeg dem, siger ølkenderen, der har øl fra 15 til 65 kroner på hylderne. Udvalget tæller i alt 63 øl - de 45 er belgiske. Resten er tyske, franske, hollandske, østrigske og tjekkiske specialøl.

Der er ingen danske øl i butikken, men det kommer. Indehaveren skal bare ud og finde nogle, han kan lide og stå inden for.

Ben Benjamin Pfuhl bliver kaldt Benno - det er også navnet på en af de øl, der forhandles i Guderup. Goto: Jens Eilertsen

- Drikker du aldrig almindelig dansk øl?

- Jo da, jeg kan da godt lide en iskold Carlsberg til en musikfestival, men det gælder altid for mig om at finde den rette øl til den rigtige lejlighed.

Butikkens navn er GI-Bennos Luksus Ølgaver, og nu skulle man jo tro, at GI har en eller anden kobling til Ben Benjamin Pfuhls arbejde for flyvevåbenet. Men sådan forholder det sig ikke. GI er de to første bogstaver i hustruen Gittes navn.

Ben Benjamin Pfuhl

Ben Benjamin Pfuhl - blandt venner hedder han ikke andet end Benno - er født på Kegnæs, og han er opvokset i området. Han er udlært mekaniker hos daværende P. Borne A/S, nuværende Volkswagen Sønderborg. I syv år arbejdede han som mekaniker - de seks hos Skoda i Guderup.

Han aftjente tidligere sin værnepligt, men måtte afbryde den på grund af en knæskade. Senere vendte han tilbage til Flyvevåbenet for at tage en uddannelse som flymekaniker. Han fik uddannelsen og har i dag arbejde på Skrydstrup Flyvestation.

Ben Benjamin Pfuhl er lige fyldt 40 år. Han er gift med Gitte og har to børn.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg Pipes and Drums med ny formand og nye mål

Annonce
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Om en halv time slutter afstemning: Lazy Dog ender på andenpladsen

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Sådan skal Sønderborg blive vildere: Næsten 800.000 kroner til at hjælpe naturen

Ugeavisen Sønderborg

Ny udstilling i Augustiana: Kunst taler til alle sanser

Ugeavisen Sønderborg

Rasmus Klump er klar til centimeter-maraton i Sønderborg

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg har det energirigtige værktøj til verden: - Hos os bliver det ikke ved tanken, for vi har vist vi kan handle

Ugeavisen Sønderborg

OK Syd vinder dm-guld i stafetorientering

Ugeavisen Sønderborg

Georg Stage har kurs mod Sønderborg - var det noget med en læreplads til søs?

Ugeavisen Sønderborg

Jeg stemmer for udmeldelse af EU

Ugeavisen Sønderborg

Coronaen har sat sig på halen og står bomstille i knap halvdelen af de syd- og sønderjyske kommuner

Ugeavisen Sønderborg

Vores Sønderborg kunne score halvanden million: Vi kommer længst med at opføre os ordentligt

Ugeavisen Sønderborg

Vi slår ikke på hinanden - kun på Hr. Parkinson

Ugeavisen Sønderborg

Det kunne have været værre - det kunne have været en svulst i hjernen

Ugeavisen Sønderborg

Bløde trafikanter skal sikres: Slesvigsk Parti foreslår ny sektion på Kong Chr. X's Bro

Ugeavisen Sønderborg

Klubmestrene i hulspil fundet i Sønderborg Golfklub

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborghus får besøg af Princes tidligere bassist

Ugeavisen Sønderborg

Forsinket keramikværksted kan endelig åbne på Broagerhus

Ugeavisen Sønderborg

Løb gennem museum, klatring og kano: DM i adventure race går 200 kilometer gennem Sønderjylland

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Ugeavisen Sønderborg

Klumme: At være solbrun er en vanvittig mode

Ugeavisen Sønderborg

200.000 kroner til Sønderborg og Gråsten: Mørke tunneller skal forskønnes med kunst

Ugeavisen Sønderborg

Storslået møde med en dygtig gastronom

Ugeavisen Sønderborg

Sønderborg-gavekort for en million bliver snart værdiløse

Annonce