Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kronprinsen gav Baltic-hotelchef gode råd

Lasse Rosenberg Hansen fik det rigtige job på det rigtige tidspunkt. Foto. Jens Eilertsen

En samtale en tidlig morgen på kongeskibets dæk har stor betydning for Lasse Rosenberg Hansen.

Annonce

Høruphav: Det er en tidlig morgen på Dannebrog. Lasse Rosenberg Hansen er værnepligtig på kongeskibet, har morgenvagten og opholder sig på dækket, da kronprinsen, der ikke kan sove mere, dukker op.

Han kommer over til den værnepligtige, sætter sig ned og indleder en samtale. I cirka 10 minutter taler de to - blandt andet om Lasse Rosenberg Hansens fremtidsplaner.

- Jeg fortæller kronprinsen, at jeg gerne vil være leder, og det taler vi lidt om. Han siger, at jeg skal følge mit hjerte, fortæller Lasse Rosenberg Hansen.

Om kronprinsens interesse for den unge værnepligtiges fremtid er med til at sætte gang i den lynkarriere inden for hotel- og restaurationsbranchen, Lasse Rosenberg Hansen oplever de efterfølgende år, kan der kun gættes på.

- Men det er den nok, siger Lasse Rosenberg Hansen, der ikke lægger skjul på, at han af og til tænker på samtalen og at den stadig betyder meget for ham, selv om der er gået små 10 år siden mødet på dækket.

Jeg fortæller kronprinsen, at jeg gerne vil være leder, og det taler vi lidt om. Han siger, at jeg skal følge mit hjerte.

Hotelchef Lasse Rosenberg Hansen
Efter et år har Baltic fået flere anerkendelser - blandt andet en nominering til Årets Bo og Spise. Foto: Jens Eilertsen
Annonce

Fra Augustenborg

Hotelchefen bliver født og vokser op i Augustenborg og han tager kokkeuddannelsen på gourmetrestauranten Christie's på Sdr. Hostrup Kro i 2011. Med kronprinsens råd om at følge drømmen vælger den nyuddannede kok at gå i gang med at læse til serviceøkonom.

Det er en to-årig uddannelse, og den bringer den unge sønderjyde ud på en fantastisk rejse, da han kommer i praktik på Ruth's Hotel i Skagen.

- Den overvejende del af de andre studerende vælger noget, der ligger i nærheden, men jeg tænker: Hvor er der gang i den om sommeren? Og det er der jo i Skagen, så det er der, jeg vil hen.

Annonce

Springer fra

Lasse Rosenberg Hansen gør det så godt på Ruth's Hotel, at hotelchefen, der er indehaver af et andet Skagen-hotel, Hjorts Hotel, tilbyder ham jobbet som hotelchef på Hjorts Hotel.

- Det er alligevel fantastisk, at jeg i en alder af bare 21 år får tilbudt et lederjob på et hotel i Skagen, og jeg tror nok, at jeg tænker på samtalen med kronprinsen, da jeg siger ja til drømmejobbet. Det betyder godt nok, at jeg må droppe ud af uddannelsen som serviceøkonom - selv om jeg kun har fire måneder tilbage, fortæller Lasse Rosenberg Hansen.

Den unge sønderjyde er slet ikke i tvivl om, at han skal vælge jobbet frem for at færdiggøre uddannelsen - og i dag er han stadig overbevist om, at det er det rigtige valg.

Annonce

Tilbage til Als

Efter fire år på Hjorts Hotel vender Lasse Rosenberg Hansen tilbage til Als, og så kontaktes han af forpagterne af Baltic i Høruphav, Silje Brenna og Jonas Mikkelsen. De overtog forpagtningen af det smukke hotel 1. oktober 2017, der havde været lukket et stykke tid.

Forpagterne tilbyder Lasse Rosenberg Hansen jobbet som hotelchef - det er det helt rigtige job på det helt rigtige tidspunkt for den 28-årige sønderjyde, der har kæreste men ingen børn.

- I min fritid går jeg tid ud for at spise på fine restauranter, og på mine ferier bruger jeg meget tid på at søge inspiration, siger Lasse Rosenberg Hansen, der glæder sig til, at Baltic slår dørene op 1. februar.

- Det er jo et fantastisk sted med en fantastisk beliggenhed, siger han, mens han stolt viser hotellets nye værelser frem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Nye sosu-hjælpere

Annonce