Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kugleblomster og hæklede mus: Borgerforeningen hjalp til med ny gadeudsmykning i Sønderborg

Viggo Ravn (t.v.) i gang med at instruere sine kolleger i Borgerforeningen Sønderborg, der ofte hjælper handelsforeningen, Vores Sønderborg, med praktisk arbejde. Foto: Henrik Rath
Der gøres i denne tid en del ved gadeudsmykningen i Sønderborgs bymidte. Borgerforeningen har hjulpet Vores Sønderborg med at opsætte blomsterkugler og lange oste med huller og hæklede mus.

Sønderborg: Rønhaveplads var forleden morgen samling for syv medlemmer af Borgerforeningen Sønderborg, der trofast hjælper handelsforeningen Vores Sønderborg med praktiske ting. Blandt andet opsætning af juletræer i gaderne op mod december.

Denne morgen gjaldt det dog helt andre ting. Nemlig de fra sidste år introducerede farverige blomsterkugler og så en nyhed i form af syv lange gule kasser af træ udformet som oste med huller, hvor der flere steder er mus, der stikker hovedet ud.

- Jeg fik ideen fra en inspirationstur til en anden by i landet. Borgerforeningen har lavet ostekasserne, mens jeg fandt et par ældre damer i Augustenborg, som hækler dyr og andre figurer. Dem har jeg lokket til at hækle 200 mus, forklarer leder hos Vores Sønderborg, Axel Nielsen.


Jeg fik ideen fra en inspirationstur til en anden by i landet. Borgerforeningen har lavet ostekasserne, mens jeg fandt et par ældre damer i Augustenborg, som hækler dyr og andre figurer. Dem har jeg lokket til at hækle 200 mus.

Axel Nielsen, Vores Sønderborg


De 48 blomsterkugler er hængt op i gågaden/Perlegade, Jernbanegade og Kastanie Allé nær Borgen. Ostene med mus finder man i gågaden.

Onsdag introduceres mere nyt gadepynt, men det er endnu en hemmelighed hvad, tilføjer Axel Nielsen.

Paul Erik Kurzweg (t.v.) og Viggo Ravn hjælpes ad med en af ostene med mus. Foto: Henrik Rath
Det ser hurtigt mere sommerligt ud, når blomsterkuglerne er kommet op i lygterne. Foto: Henrik Rath
200 mus bor nu i ostekasserne, der er stillet op i gågaden. Her Svend Aage Andersen (t.v.) og Niels Clausen fra Borgerforeningen Sønderborg. Foto: Henrik Rath
Musene kan nu følge gadens handelsliv. Foto: Henrik Rath
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce