Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kultur i Syd håber og tror på sommer-koncerter i Mølleparken

Eventchef Jes Johansen (th) i forbindelse med opbygning af scene og koncert-området til den store Bon Jovi koncert på Kær Vestermark i 2019. I baggrunden ses borgmester Erik Lauritzen og hans hustru Bente Lauritzen.  Foto: Ludvig Dittmann
En række indendørs koncerter i marts og april på henholdsvis Hotel Harmonien i Haderslev og i koncertsalen Alsion afvikles med maksimum 500 koncertgæster.
Annonce

Sønderborg: Eventchef Jes Johansen fra Kultur i Syd er kommet godt ind i det nye år, men han holder vejret med de nye meldinger om forhøjet smittetryk og nye restriktioner, der kommer stort se hver uge.

Kultur i Syd afvikler i marts og april en række af indendørs-koncerter på Hotel Harmonien i Haderslev og Koncertsalen Alsion i Sønderborg. På Harmonien er der koncerter med Dizzy Mizz Lizzy (3. marts), Hardinger Band (10. marts), TV-2 jubilæumstour (18. marts), Jesper Binzer (14. april), Belinda - The Whitney Houston Show (21.april), mens Hardinger Band (11. marts), TV-2 jubilæumstour ((10. april), og Michael Leans To Rock (23. april) går på scenen i koncertsalen Alsion.

Annonce

500 koncertgæster

- Disse indendørs-koncerter afvikles med op til 500 koncertgæster, understreger Jes Johansen.

Der er på nuværende tidspunkt planlagt fire koncert-weekender i Mølleparken 2021. De første fredag/lørdags koncerter er den 4. juni med Malurt/Lis Sørensen og 5. juni med Magtens Korridorer og Hjalmer, mens Queen Machine/Halberg & Friends den 27. august og D-A-D/The Sandmen den 28. august slutter udendørs-koncerterne af.

- Vi forventer at gennemføre de fire koncert-weekender som planlagt. Bliver der officielt meldt nye restriktioner ud, så må vi forholde os til det, men vi har som sådan ikke en plan B klar, siger eventchef Jes Johansen.


Vi forventer at gennemføre de fire koncert-weekender som planlagt. Bliver der officielt meldt nye restriktioner ud, så må vi forholde os til det, men vi har som sådan ikke en plan B klar.

Eventchef Jes Johansen, Kultur i Syd


Inden Kultur i Syd kom rigtigt i gang med 2020-sæsonen, slog Corona-krisen  for alvor igennem og væltede alle planer.

- Det har betydet, at vi længe før normalt har været i gang med 2021-programmet, og arbejdet på højtryk for at bevare de gode aftaler vi havde med kunstnerne i 2020, understreger Jes Johansen.

Bandet Malurt med Michael Falch i front lægger ud i Mølleparken den 4. juni. Arkivfoto

Baggrund

Kultur i Syd er en forening, stiftet i 2004 af en kreds af erhvervsfolk i Sønderborg. Formålet var at skabe kulturelle aktiviteter i Sønderborg kommune, i særdeleshed koncerter, men også Haderslev kommune kom meget hurtigt med i dette samarbejde.

Kultur i Syd havde sit gennembrud i august 2005, hvor man i samarbejde med Sønderjyllands Symfoniorkester arrangerede en koncert med den nu afdøde italienske tenor Luciano Pavarotti i slotshaven ved Augustenborg slot.

Efterfølgende har Kultur i Syd arrangeret koncerter og andre events i Haderslev, Sønderborg og Augustenborg med et bredt udsnit af verdensstjerner som Roger Waters, Elton John, Eric Clapton, B.B. King med mange flere, samt en enkelt afstikker til Odense, hvor Leonard Cohen optrådte.

I 2014 lancerede Kultur i Syd et partoutkort, som gav adgang til en stribe koncerter i juni og august måned på udendørsscenen i Mølleparken, midt i Sønderborg. Dette har man gentaget hver sommer siden med et program, som primært består af danske topnavne såvel som nye danske bands og solister på vej op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce