Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kultur- og idrætsnatten aflyser for andet år i træk

Så flot så det ud ved aktiviteterne på Søndertorv ved Kultur- og Idrætsnatten 2018.  Foto: Timo Battefeld
Styregruppen bag Kultur- og idrætsnatten har taget den tunge beslutning om aflysning af det store arrangement fredag den 20. august. Det skyldes usikkerheden om, det er muligt at samle 25.000 besøgende på det tidspunkt ved havnefronten og i midtbyen.

Sønderborg: Erik Rosenbæk Bollerslev, formand for Kultur- og idrætsnatten i Sønderborg, har sammen med de øvrige i styregruppen ikke haft de letteste spekulationer her op til påske.

- Rigtig mange spørgsmål er blevet vendt og drejet, og for hver enkelt spørgsmål er der så opstået nye. Når så landet er blevet lukket ned i bidder, og nu så den modsatte vej, så giver det hele tiden anledninger til nye spørgsmål og refleksioner, siger Erik Bollerslev.

Men uanset for eller imod er beslutningen taget.

- Kultur- og idrætsnatten fredag den 20. august er aflyst, siger han og tilføjer, at deadline har hele tiden har været 1. april.

Annonce

Refleksioner

Erik Bollerslev siger om refleksionerne, at han tænker mest af alt på coronapasset, som skal være med til at åbne lidt hurtigere op, og samtidig være med til at holde epidemien lidt i skak.

- Men der er på nuværende tidspunkt ikke kommet nogen form for afsløringer af, hvordan store forsamlinger skal håndteres.

Han siger også, at det store spørgsmål hertil ville så være, om der skal laves indgange med kontrollanter. Det kræver en del bemanding, og endda nogle gange mange flere end det antal som kultur- og idrætsnatten har til rådighed - et slag på tasken er 50-100 kontrollanter.

- Det er i sig selv svært at opnå, for slet ikke at komme ind på tidsfaktoren med at lukke mellem 20.000 og 25.000 besøgende ind i havneområdet.

Erik Bollerslev spørger også sig selv om, hvordan det er muligt at indhegne hele havneområdet, og hvordan skal 2.000 natløbere komme ind og ud af kontrolområdet sammen med beboere og de mange besøgende.

Annonce

Ny bølge med smitte

- Og så den sidste udmelding om en forsigtig åbning af landet forbundet med en akut fare for nedlukning, hvis der kommer en ny bølge med smitte, som der er i vore nabolande.

- Vi kunne sagtens have udskudt beslutningstidspunktet, men det betyder ikke, at vi så ville få en anden konklusion. Til gengæld ville den resterende forberedelsestid blive decimeret og give nogle praktiske problemstillinger, lyder det fra Erik Bollerslev om den kedelige beslutning om aflysning af Kultur- og idrætsnatten 2021.

Erik Rosenbæk Bollerslev, formand for Kultur- og idrætsnatten, er trist over, at aktiviteterne ved havnefronten for andet år i træk er aflyst. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce