Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kunstige juletræer er et hit

Salget i Plantorama Søndebrorg er steget med 145 procent på fire år.
Annonce

Sønderborg: Salget af kunstige juletræer bliver ved med at stige i Plantorama Sønderborg. I 2014 blev der solgt for 61.572 kroner og det tal steg i 2018 til 151.610 kroner. Stigningen er på 145 procent. At kunderne i stigende grad vælger de kunstige plastikjuletræer frem for de naturlige gransorter, overrasker trendforsker og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg.

– Det går jo direkte imod den megatrend, der er i tiden. De seneste 10 år har vi i højere og højere grad søgt det naturlige og autentiske – vi har endda set, at folk forsøger at trække naturen med ind i hjemmet. Der er dog nogle rent praktiske perspektiver, der giver god mening, fortæller Mads Arlien-Søborg og uddyber:

– I øjeblikket er der meget fokus på genbrug og bæredygtighed, og det hænger fint sammen med, at flere vælger en type juletræ, der kan genbruges år efter år, siger livsstilseksperten.

Bedre kvalitet

Tidligere var det tydeligt for enhver endda på lang afstand, at de kunstige juletræer ikke var vokset af muld og solskin. I dag er kvaliteten markant bedre, og i Plantorama i Sønderborg, hvor man i forbindelse med det store julemarked kan gå på opdagelse i skove af både kunstige og klassiske juletræer, opleves stor interesse for de kunstige træer.

– Kunderne er altid velkomne til at komme forbi og se, om de kan mærke forskel. De kunstige juletræer har flere fordele. De taber ikke deres grannåle, og de kan gemmes i mange år, så man kan have det klar sammen med resten af sin julepynt, siger Thomas Hardis Jakobsen, der er centerchef i Plantorama Sønderborg.

Thomas H. Jakobsen, centerchef i Plantorama Sønderborg. Foto: Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce