Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Kunstnerparret Eje har flyttet kunsten til Borgen

Der har i den første måned været mange besøgende i pop-up lokalerne i Borgen. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Der er stille ude på landet i øjeblikket, og derfor er malerier, keramik og antikke møbler flyttet fra Galleri Eje på Harbæksgaard i Skovby til Borgen i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg: Det siger næsten sig selv, at der er stille på landet her i de mørke vintermåneder. Derfor har kunstnerparret Eje - Thomas Eje og Katherine Scrivens Eje - flyttet en stor del af den udstillede kunst fra Kulturhuset Harbæksgaard på Nedervej i Skovby til Borgen i Sønderborg.

Ægteparret har skabt et kulturelt fyrtårn - Galleri Eje - i vores område, og nu kan kunsten opleves på nærmeste hold på første sal i Borgen i en af de store lokaler mellem Skoringen & Deichmann. Lokalet med kunst er en såkaldt pop-up forretning, hvor der er åbnet fra torsdag til søndag.

Gallerileder i Borgen er Richard Scrivens - søn af Katherine Scrivens Eje - og han har selv udstilling med flere ting blandt andet møbler fra sin forretning "Scrivens Antiques".

Udstillingen med kunst og aktiviteter har været åbnet i godt en måneds tid, og i første omgang er planen, at der skal være åben til og med januar.

- Der har været så mange besøgende, at vi gerne fortsætter nogle måneder, fortæller Katherine Scrivens Eje, mens interesserede har taget et break fra "store byttedag" og går rundt og ser på kunst. Bliver udstillingen forlænget bliver det med en fernisering.

Skuespiller, entertainer, sanger og nu også billedkunstner og keramiker Thomas Eje er med i Borgen, og det er ikke noget at sige til, hvis han er lidt mat i sokkerne. Han har været på en måneds juleturné sammen med "Linie 3" vennerne Preben Kristensen, Anders Bircow og specialguest Trine Gadeberg. Den sidste forestilling var et par dage før juleaften.

Åbningstider i Borgen

Galleri Eje har åbnet i Borgen på følgende tidspunkter:

Torsdag og fredag fra kl. 10-17

Lørdag og søndag fra kl. 10-16

Annonce

Stående ovationer

- Der var stort set udsolgt hele vejen igennem, og så var der stående ovationer. Og det er stort, understreger Thomas Eje. Han har i løbet af 2019 arrangeret mange intime koncerter i kulturhuset Harbæksgaard med mange topkunstnere. Der har hver eneste gang været udsolgt.

- Der er ikke på nuværende tidspunkt planlagt noget i 2020. Nu skal vi lige trække vejret, siger han, mens Katherine står ved siden af og nikker.

Hun har nemlig haft utrolig travlt med at male bestilte malerier ved siden af den normale produktion.

Interessen for Katherine Scrivens Ejes malerier tog et nyt højdepunkt efter hun havde malet dronning Margrethe stående på trappen ved Gråsten slot med en rosenbuket i hånden, der symboliserede de tre døtre - dronning Anne Marie, prinsesse Benedikte og dronning Margrethe - og en rose opkaldt efter deres mor, dronning Ingrid.

Katherine Scrivens Eje har forrygende travlt, efter hun har malet dronning Margrethe. Bag hende ses en af de nyeste malerier og til venstre er det dronning Elisabeth d. 1. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Thomas Eje sætter fantasierne i gang med "Cobra" malerier på lærreder og stol. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Kunstnerparret Eje er glade for udstillingslokalet i Borgen, hvor der kommer mange kunder forbi Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Katherine Scrivens Eje og Thomas Eje i en afdeling med Thomas Eje-malerier og Richard Scrivens antikvitter. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Borgen har for alvor fået kulturen på besøg. Fra venstre er det Richard Scrivens, Katherine Scrivens Eje og Thomas Eje. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce