Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lægerne kan ikke gøre noget for Inge Lise - men det kan kattene

Inge Lise Knudsen fra Nordborg med det, hun kalder "min yndlingskat". Foto: Jens Eilertsen
Inge Lise Knudsen har en ridse i hovedpulsåren og et meget dårligt hjerte. Hun ved ikke, hvad fremtiden bringer og bliver af og til ked af det. Men så tager den 71-årige kvinde fra Nordals en af sine katte op i skødet - og så bliver hun glad igen.
Annonce

Sønderborg: Inge Lise Knudsen elsker at sidde hjemme i Nordborg med en af sine seks katte på skødet og nusse. Det giver hende fred - og det giver hende også en slags håb. Der er nemlig kloge hoveder, der påstår, at man lever længere, når man har kat. Fordi man stresser mindre, når der er et lille spindende væsen i nærheden.

Det håb klamrer den 71-årige kvinde sig til. Hun har nemlig et dårligt helbred og ved ikke rigtigt, hvordan fremtiden ser ud.Min hovedpulsåre er ridset, siger de. Det sker, når man i lang tid har haft for højt blodtryk, og jeg slås også med hjertet. Det slår kun 40 procent, så du kan godt sige, at mit helbred ikke er noget at prale med.

Inge Lise Knudsen


- Min hovedpulsåre er ridset, siger de. Det sker, når man i lang tid har haft for højt blodtryk, og jeg slås også med hjertet. Det slår kun 40 procent, så du kan godt sige, at mit helbred ikke er noget at prale med. Lægerne kan ikke gør noget for mig - den triste besked har jeg fået, og jeg skal bare leve i nuet, siger Inge Lise Knudsen, da vi møder hende til Kattens og Havens Dag i Plantorama. Her udstiller hun nogle af sine seks katte.

Annonce

Hyggelige katteejere

- Når man har mit dårlige helbred, kan det hele være trist nok, og så er der brug for noget til at gøre hverdagen sjovere, og det gør kattene. Ikke kun fordi de er dejlige, men det betyder også meget for mig og min mand, at vi kan tage rundt til udstillinger både i Danmark, Polen, Tyskland og Holland. Her kan der være 500 katte, og katteejerne har det rigtigt godt sammen. Det vil jeg ikke undvære, siger Inge Lise Knudsen, der aldrig glemmer en udstilling i Lübeck, hvor hendes kat to dage i træk blev "Best in show". Det blev fejret med champagne.

- Den slags betyder rigtigt meget, men det er altså ikke sådan, at man holder op med at holde af kattene, når de ikke længere kan vinde priser. Min mand har skærmet vores have i Nordborg af, så kattene ikke kan stikke af, og derfor kan vores katte gå ud og ind. Blandt dem er også to "pensionister", siger Inge Lise Knudsen.

Annonce

Tidligere dressurrytter

- Kan du slet ikke lide hunde?

- Jo, det kan du tro. Vores 13 år gamle labradour blev aflivet for et stykke tid siden. Det var noget med en slap muskel, og hunden kunne ikke gå oprejst. Jeg kan også godt lide heste og har være dressurrytter på et temmelig højt niveua. Men jeg fik gigt og to nye hofter og blev opereret i ryggen, og så var det slut med ridningen. Det er 10 år siden, og så var det, at vi fik katte. Det havde jeg altid haft som barn, siger Inge Lise Knudsen.

Hendes katte koster op til 7000 kroner, og hun køber dem oftest i Østeuropa.

- Der får man en god kvalitet, siger hun.

Før Inge Lise Knudsen blev syg, kørte hun bus for Jepsens Busser og Tiger Busser. Hun kørte til Danfoss, med pensionister og med skolebørn - hun elskede jobbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce