Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lækker rede skal lokke storken til Augustenborg

Morten Ringive er klar til at gøre storkereden i Augustenborg lækker til den kommende sæson. Foto: Jens Eilertsen
Formanden for Augustenborg Storkelaug vurderer, at der er 80 procents chance for, at storken kommer til reden i år.

Augustenborg:  Morten Ringive står foran sin bolig på Bleshøj Mølle i Augustenborg, da ugeavisen ankommer. Ved siden af ham ligger grene, spagnum og halm, der skal bruges til at gøre den storkerede, der er ved boligen, lækker til den kommende sæson.

Reden er højt hævet over jorden, og derfor venter vi på Flemming Schmidt, Midtals Tømrerforretning, der for anden gang stiller sin store lift til rådighed. Mens vi står og venter, kommer flere af Morten Ringives familiemedlemmer til, og vi bliver nysgerrigt betragtet af familiens dådyr og køer.

Annonce

Siden 2014

Storkereden har stået ved boligen siden 2014, og i samme tid har Augustenborg Storkelaug, som Morten Ringive er formand for, arbejdet for at skabe en natur i og omkring Augustenborg, der gør området velegnet til storkebesøg. Der arbejdes blandt andet for at skabe ideelle forhold for storkens yndlingsspise - frøer. Men der er også mange salamandere i vådområderne ved Augustenborg, og også de er guf for en sulten stork.

Det lidt triste ved historien er, at der endnu ikke har været et storkepar i Augustenborg - men det skal nok komme, siger Morten Ringive. Han fortæller, at der var seks storkepar i Danmark i 2020 - der plejer at være to. Men ingen af dem fandt altså vej til Augustenborg. Morten Ringive fortæller, at også antallet syd for grænsen er i stigning - der var i 2020 hele 80 nye par.

Annonce

80 procent

- Så vi kan forvente, at der kommer flere storkepar til Danmark i fremtiden, og jeg vurderer chancen for, at vi får storke i reden i Augustenborg næste år, til at være 80 procent. Om det så bliver en enlig stork eller et storkepar, ved jeg naturligvis ikke, siger formanden, der langer ud efter kommunen, fordi der fjernes et stykke med natur ved området Lykkegård. Det skal give plads til boliger. Området ligger tæt på reden. Storkeformanden synes godt, at kommunen kunne bygge på den anden side af Lykkegård, hvor der er græsmark, i stedet for at gøre indhug i områdets natur.


Så vi kan forvente, at der kommer flere storkepar til Danmark i fremtiden, og jeg vurderer chancen for, at vi får storke i reden i Augustenborg næste år til at være 80 procent. Om det så bliver en enlig stork eller et storkepar, ved jeg naturligvis ikke

Morten Ringive, formand Augustenborg Storkelaug


Morten Ringive er naturelsker, og når det er så vigtigt for ham at få storken til Augustenborg, er det fordi - mener han - det vil give større opbakning til, at der kommer mere natur ind i kulturlandskabet. Formanden gør selv en indsats ved at have køer, der afgræsser områder. Det giver give forhold for insekter og andet dyreliv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce