Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lærere og pædagoger skal først i vaccinekøen

Lærere bør have vaccine først, mener Nils Sjøberg. Foto: Morten Stricker

Læserbrev: Det er helt afgørende for børn og unges trivsel, at de får en så normal tilværelse som mulighed. Det er derfor positivt, at der i partilederdebatten torsdag var politisk opbakning til at få børn og unge tilbage på skolerne. Det kan ikke gå hurtigt nok, fremgår det af en rapport fra Vidensråd for Forebyggelse.

Det er derfor godt, at det nu er lykkes at få genåbnet flere skoler.

Men det bør ske under sikre rammer for alle elever og ansatte. Derfor er det uacceptabelt, at lærere og pædagoger er fuldstændig glemt i debatten. Som frontpersonale arbejder begge grupper med nær kontakt til mange mennesker i deres dagligdag. De bør derfor få tilbudt vaccinen umiddelbart efter de mest udsatte.

Alligevel har der ikke været politisk bevågenhed overfor deres situation i Folketinget, hvor man i stedet har valgt at vaccinere os efter alder.

Det vil helt konkret stille en person som mig bedre end mange lærere, pædagoger og frontmedarbejdere, som løber en langt større risiko for at blive smittet i deres arbejde og for at tage smitte med hjem.

Det var netop derfor, at sundhedsmyndighederne for et år siden pålagde lærerne at holde to meters afstand til eleverne. Det viste sig at være umuligt. Ligesom det er helt umuligt for pædagoger at holde afstand til børn i vuggestuer, børnehaver og sfo’er. Derfor bør de borgere, som har størst kontakt til andre mennesker i deres job - og som er mest udsatte - tilbydes vacciner først. Det er det eneste rimelige over for alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce