Annonce
Ugeavisen Sønderborg

LAG har uddelt mange millioner

Maren Wiese i Havnbjerg - tæt på Havnbjerg Mølle - arbejder i øjeblikket med at renovere Møllehuset til bed and breakfast. Hun har fået et tilskud på 339.498 kroner fra LAG til økoturisme på Nordals. Arkivfoto
Der har igen været mange ansøgere til den seneste frist. Bestyrelsen har kigget på 16 ansøgninger. De får snart besked. Næste ansøgningsfrist er den 10. august.
Annonce

Sønderborg: Bestyrelsen i LAG Sønderborg-Aabenraa - lokale aktionsgrupper - har ikke ligget på den lade side de sidste fem år. Indtil ultimo 2019 er i alt netto 53 projekter indstillet til at modtage tilskud. Projekterne har en samlet tilsagnssum på 12,2 millioner kroner. Det er indenfor iværksætteri - heraf fødevareprojekter og turisme - og det gode landsbyliv.

Det kom formanden Christian Korsholm Jeppesen fra Sønderborg blandt andet ind på ved generalforsamlingen på Rønhave i Hestehave på Kær halvø.

Han kunne også fortælle, at LAG Sønderborg-Aabenraa i 2019 modtog 16 ansøgninger, hvoraf de 11 projekter blev indstillet til at modtage tilskud for i alt 2.647.579 kroner.

- Derudover afviste bestyrelsen tre projekter. De faldt ikke ind under udviklingsstrategien. Derfor blev beslutningen om endelig indstilling af to projekter rykket til finansieringen er på plads og diverse nødvendige tilladelser er på plads. Det betyder, at de først bliver endelig behandlet her i 2020, sagde Christian Korsholm Jeppesen.

Formanden noterede, at de principielle beslutninger om behandling af projekter er, at LAG Sønderborg-Aabenraa i princippet skal bruge de sidste projektmidler senest medio 2020 - nu rykket til medio 2021. Bestyrelsen vil være sikker på, at de indstillede projekter også kan gennemføres.

Bestyrelsen i LAG Sønderborg-Aabenraa

På LAG Sønderborg-Aabenraa's generalforsamling var følgende på valg. De blev alle genvalgt. Det var følgende:

Formand Christian Korsholm Jeppesen, Sønderborg.

Bestyrelsesmedlemmer: Dorthe Schack, Sønderborg, Leif Frisk, Aabenraa, Gösta Toft, Aabenraa, Anders Brandt, Sønderborg og Ingrid van den Hengel, Aabenraa.

Bestyrelsessuppleanter: Marianne Tychsen, Sønderborg og Karsten Gram, Sønderborg.

De øvrige medlemmer i bestyrelsen er:

Næstformand Rikke Festersen, Aabenraa.

Bestyrelsesmedlemmer: Lisbeth Uth Brodersen, Sønderborg, Bendt Olesen, Sønderborg, Camilla Refshauge Hansen, Aabenraa.

Charlotte Riis Engelbrecht, udpeget af Sønderborg kommune, Søren Frederiksen, udpeget af Aabenraa kommune, Andrea Terp, udpeget af Region Syddanmark.

Annonce

En million ekstra

LAG Sønderborg-Aabenraa fik i slutningen af 2019 den glædelige nyhed, at der ville komme en ekstra pulje på knap en million kroner til bæredygtige og grønne projekter.

Der har netop været en ny ansøgningsfrist. Det har betydet 16 ansøgninger, som er behandlet af bestyrelsen, men ikke alle ansøgere har fået en melding om, hvem der er kommet i betragtning.

Næste ansøgningsfrist er i øvrigt den 10. august 2020.

LAG Sønderborg-Aabenraa sagde i 2019 farvel til koordinator Karsten Gram. I stedet er Merethe Juul blevet ansat. Hun har stor ekspertise indenfor Landdistrikt-programmet og har arbejdet med lokale aktionsgrupper i Danmark siden 2007. Hun er i øvrigt også koordinator i LAG-Vejen-Billund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce