Annonce
Ugeavisen Sønderborg

LAG Sønderborg-Aabenraa har 3,2 mio. kr. til udvikling af landdistrikter

Carsten Koch fra Mommark Havn og Marina har gennem de senere år fået tilskud fra LAG til en servicebygning, en røgeriovn og udlejningsbåde, mens Mommark Havns venner arbejder med en handicapvenlig badebro. På billedet står Carsten Koch i den nye tilbygning og festlokale, som ikke har noget med LAG at gøre. Han har lukket ned nu, men er klar til at åbne marinaen og campingpladsen den 27. marts. Foto: Timo Battefeld
Sønderborg-området har været gode til at søge LAG-midler. Det gælder bl.a. Mommark Havn og Marina.
Annonce

Sønderborg: Alle lokale aktionsgrupper i Danmark har fået en tilskudsramme til rådighed i 2021. Det betyder, at LAG Sønderborg-Aabenraa næsten har 3,2 mio. kr. til udvikling i landdistrikterne 2021 - det er 1 mio. kr. mere end i 2020.

- Vores overordnede vision er at landdistrikterne i de to kommuner skal være mulighedernes områder, siger udviklingskonsulent Merethe Juul fra LAG Sønderborg-Aabenraa.

Hun henviser til områder, hvor befolkningstilbagegangen og urbaniseringen (flytning til byerne, red.) er stagneret, og hvor landdistrikterne strutter af lokalt erhverv, sundhed, energi- og miljørigtige løsninger samt borgerdreven innovation.

Til den første ansøgningsfrist tidligere i december modtog LAG Sønderborg-Aabenraa kun få ansøgninger. Derfor er ansøgningsfristen til den første ansøgningsrunde i 2021 rykket til den 11. januar. Ansøgninger udfyldes online i https://promis.erst.dk/ eller kontakt udviklingskonsulent Merethe Juul.

Hovedindsatsområder

For at komme i betragtning skal projekterne falde ind under bare ét af følgende indsatsområder:

Skabe arbejdspladser i landdistrikterne indenfor turisme, klima og miljø samt fødevareforædling og distribution.

Skabe det gode landsbyliv via projekter indenfor borgerdreven infrastruktur, sundhedsprojekter samt projekter indenfor borgerdreven samarbejde om miljø og klimatisk infrastruktur.

Skabe samarbejds- og netværksprojekter imellem mikrovirksomheder og forskellige LAG'er samt folkeligt samarbejde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce